Formule 1

Fernando Alonso: “70 procent van het werk is al voor 2019”

Uitgegeven door Bart • 7 augustus 2018 18:48 • Print artikel

McLaren-directeur Zak Brown heeft al toegegeven dat de MCL33 minder presteert dan de auto van vorig jaar. De McLaren heeft simpelweg minder downforce dan zijn voorganger. Volgens Fernando Alonso is de oorzaak gevonden en heeft het team in vrijdagtrainingen veel testen kunnen doen. De nadruk daarbij ligt op de ontwikkeling van de auto voor komend jaar. “70 procent van het werk staat in het teken van de auto voor 2019”, zegt Alonso op de officiële site van de Formule 1.

Fernando Alonso


McLaren wisselde dit jaar van Honda naar een Renault-motor, maar de verwachte boost is uitgebleven. Ze wilden de strijd aangaan met Red Bull, maar dat is nooit van de grond gekomen. “We werken aan onze zwakke punten”, zegt Alonso. “We hebben van de laatste vier eerste vrije trainingen drie sessies volledig besteed aan de aerodynamica. Daarbij maken we offers naar het raceweekend, maar hebben we wel veel informatie vergaard.”

“We weten waar we aan moeten werken”, reageert Alonso. “Sommige problemen kunnen we dit jaar nog oplossen, maar zo’n 70 procent is al voor volgend jaar. Dat heeft ook tijd nodig. Drie tot vier maanden ontwikkelen en testen in de windtunnel. Dan is het beter om te investeren in volgend jaar.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS