Formule 1

F1 Live Event in oktober door de straten van Miami

Uitgegeven door Bart • 9 september 2018 15:16 • Print artikel

De Formule 1 houdt komende maand een vierdaags festival in de straten van Miami. Dit moet voor meer draagkracht zorgen voor een Grand Prix in de Amerikaanse stad. Het evenement dat op 17 oktober van start gaat, is vergelijkbaar met de F1 Live Events in Londen vorig jaar en Marseille eerder dit jaar. "Het festival komt er, de details moeten nog afgerond worden", zegt een woordvoerder van de F1 in The Independent.

Max Verstappen


In Londen kwamen vorig jaar 100.000 racefans op het F1 Event af. Coureurs reden op Trafalgar Square en Whitehall. Volgens de krant wordt er op Biscayne Boulevard een stuk van 690 meter afgezet voor demonstraties met de Formule 1-auto's en natuurlijk een aantal donuts. Bovendien komt er een groot scherm om de verrichtingen van de coureurs tijdens de Grand Prix van Amerika in Austin te volgen.

Er wordt al langer gesproken over een extra race in Amerika en een stratencircuit in Miami is een interessante optie. Biscayne Boulevard is voor de organisatie een belangrijk punt, maar is ook een discussiepunt met de locale overheid. Bayfront Park zou de plaats voor de pitstraat moeten worden en wordt ook gebruikt tijdens het festival.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS