Formule 1

F1-experts verwachten dat de titelstrijd Max versus Lewis zal intensiveren a la Muhammad Ali en Joe Frazier: "Dit is wat de fans..."

Uitgegeven door Peter Vader • 29 juli 2021 10:15

De Formule 1 geniet van de intense onderlinge confrontatie tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen in 2021. Hun rivaliteit voor het wereldkampioenschap van dit jaar kwam tot een controversieel hoogtepunt op Silverstone, toen Verstappen korte tijd in het ziekenhuis werd opgenomen na een 51G-crash na contact op hoge snelheid met zijn Mercedes-uitdager.

Max_en_Lewis_boxing_like_Ali_en_Frazier
“Waarom stond iedereen middenin de nacht op om naar Muhammad Ali en Joe Frazier te kijken? Omdat ze een zware strijd en iets spectaculairs verwachtten. Het is nu niet anders in de Formule 1", aldus voormalig F1-supremo Bernie Ecclestone

Ouderwets titanengevecht
Nico Rosberg, die in 2016 een even intense strijd met Hamilton won, noemt het gewoon de laatste "strijd van de generaties" in de geschiedenis van de F1. "Het doet me denken aan Senna tegen Schumacher, Schumacher tegen Alonso, Alonso tegen Vettel", vertelde hij aan Sky Deutschland. “En we zullen er meer van zien, dat weet ik zeker. Beiden zullen hun niveau van agressie behouden, zonder helemaal toe te geven.” Red Bull-topfunctionaris Dr. Helmut Marko is het ermee eens dat de Senna-Prost-vergelijking "helaas" passend is. "Maar er zijn nog veel races en ik hoop dat de emoties aan beide kanten zullen afnemen", zei hij. "Realistisch gezien lijkt het zich in die richting te ontwikkelen", gaf Marko toe, opnieuw verwijzend naar de beruchte Senna-Prost-strijd van de afgelopen decennia.

Zijn ze in oorlog?
Wereldkampioen Damon Hill van 1996 vraagt zich af hoe de Verstappen-Hamilton-situatie eruitziet: “Is de relatie onherstelbaar? Zijn ze nu allebei in oorlog? Wat we willen is een eerlijke, harde, sportieve confrontatie", voegde hij eraan toe. Voormalig F1-coureur Ralf Schumacher gelooft echter niet dat de intensiteit van de rivaliteit op enigerlei wijze zal afnemen na de controverse over de Britse GP. "Max is geen lafaard - hij zal zijn voet niet van het gas halen", hield hij vol. "Het enige wat ik me kan voorstellen is dat hij wat meer in zijn spiegels zal kijken." Schumacher vertelde ook aan de krant Bild: "Deze psychologische oorlog begon heel vroeg en werd gestart door Red Bull. Het zal nu tot een hoogtepunt komen. Ik denk dat wat we nu zullen zien, is dat beide partijen keer op keer proberen de ander te verstoren."

"Dit is wat de fans willen zien"
Ook voormalig F1-supremo Bernie Ecclestone mengde zich in de discussie en heeft, zoals vaak, een hele goede visie op wat er nu gebeurt: “Ik denk dat dit soort gevechten ‘altijd goed’ zijn voor de populariteit van de sport. De fans willen dit zien", vertelde hij aan f1-insider.com. “Waarom stond iedereen middenin de nacht op om naar Muhammad Ali en Joe Frazier te kijken? Omdat ze een zware strijd en iets spectaculairs verwachtten. Het is nu niet anders in de Formule 1", voegde Ecclestone toe.



Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS