Formule 1

Even geproefd aan de Formule 1: "Werken met Toro Rosso heeft mijn leven volledig veranderd"

Uitgegeven door Wim Boekel • 11 januari 2018 10:44 • Print artikel

Sean Geleal reed het afgelopen jaar vier vrije trainingen voor Toro Rosso. In 2018 blijft de Indonesiër bij het Formule 1-team. De coureur rijdt dit jaar wederom in de Formule 2 met Prema Racing naast Nyck de Vries. Het kampioenschap waarin hij afgelopen jaar twaalfde werd. Volgens de jonge Indonesiër heeft ‘werken met Toro Rosso zijn leven volledig veranderd’.

Sean Gelael


“Dit jaar werk ik weer met hen”, vertelt de 21-jarige tegen Italiaracing. “Ons doel is om door te gaan met waar we mee eindigden tijdens de laatste test in Abu Dhabi. Ik hoop dat het seizoen in de Formule 2 succesvol gaat zijn. Ik verdien punten voor mijn superlicentie en ik krijg de kans om deel te nemen in diverse vrijdagsessies.”

Volgens Ferrari-junior en goede vriend Antonio Giovinazzi is Geleal goed genoeg om een zitje in de F1 te pakken. “Hij verdiende al een plek voor dit seizoen”, zegt de Italiaan over de zoon van de KFC-eigenaar uit Indonesië. “Dus ik denk dat als zo’n coureur faalt om zijn doel volgend jaar te bereiken, dan is er iets fout met het systeem.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS