Formule 1

Esteban Ocon: "Met de middelen die er nu aankomen, gaat het waarschijnlijk nog makkelijker"

Uitgegeven door Wim Boekel • 11 januari 2019 10:47 • Print artikel

Het voormalige team van Vijay Mallya en Michiel Mol; Force India werd onlangs overgenomen door miljardair Lawrence Stroll. De afgelopen periode vocht het F1-team achter de topdrie voor plek vier en waren ze ‘best of the rest’. Ondanks dat het team slechts over beperkte middelen beschikte. Voormalig F1-coureur van het team, Esteban Ocon, denkt dat de renstal dit jaar in de topdrie kan komen, nu ze over meer middelen beschikken.

Esteban Ocon team Force India

“Het is een ongelofelijk gat wat opgevuld moet worden, maar ze gaan een stap vooruit maken. Dat is zeker”, zei Ocon tegen het Engelse Autosport. “De middelen zijn altijd het probleem geweest en er zijn op dat vlak volgend jaar gewoon minder problemen. Ik geloof dat ze sterke tegenstanders gaan zijn.”

Volgens de Fransman was de wens van het team om zich continu te verbeteren een grote factor voor zijn motivatie bij het team van Force India. “Ik was erg onder de indruk, zoals ik vorig jaar voortdurend was, van de professionaliteit van het team en de motivatie die zij hebben om resultaten te behalen”, zegt de Mercedes-protegé. “Dat is waarschijnlijk het grootste ding. Ze zijn hongerig. Dat maakt het verschil. Ze tellen de uren niet. Een voorbeeld, ze vlogen terug uit Mexico en arriveerden om twee uur ’s morgens in Engeland en de volgende morgen was ik er, om 8 uur ’s morgens, inclusief jetlag, en werkten we in de sim. Iedereen was gesloopt, ik ook, maar we waren al aan het werk. Dat is waarom we zo competitief waren op de baan, zelfs als we de middelen niet hadden. Met de middelen die er nu aankomen, gaat het waarschijnlijk nog makkelijker voor ze zijn.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS