Formule 1

Directeur Silverstone wil F1 niet voor iedere prijs behouden: "We zijn aan het veranderen"

Uitgegeven door Bart • 4 december 2018 15:32 • Print artikel

Silverstone kent een grote F1-historie en staat ook op de kalender voor 2019, maar het zou voorlopig wel eens de laatste keer kunnen zijn dat het F1-circus naar het Britse circuit trekt. Bij de uitreiking van de BRDC Awards zei Silverstone-directeur Stuart Pringle dat het circuit niet iedere prijs zal betalen om de F1 te behouden. Liberty Media wil nieuwe landen bezoeken met de F1. Toch doet Silverstone wel van alles om de aansluiting met andere circuits te behouden.

Silverstone


"We hadden een businessmodel dat alleen gefinancierd was op de Formule 1", zegt Pringle tegen GPFans. "We moesten veranderen en dat zijn we ook aan het doen. Er wordt een hotel gebouwd, de Silverstone Experience wordt geopend en er komen extra luxe accommodaties bij. Daarnaast is Aston Martin één van de nieuwe huurders op het circuit. Het gaat allemaal de goede kant op, maar alleen God weet of we de Grand Prix kunnen behouden, maar zoals gezegd gaan we niet iedere prijs betalen. We kunnen zonder de F1 bestaan, maar we doen het liever met de F1."

Liberty Media-directeur Chase Carey ging ook kort in op de race in Engeland. "We denken dat we nieuwe werelden aan kunnen trekken en nieuwe fans kunnen bereiken in andere delen van de wereld. De meeste evenementen liggen voor langere tijd vast, dus de stabiliteit is gegarandeerd. We willen ook vernieuwen, maar aan de andere kant vergeten we niet wat deze sport zo mooi heeft gemaakt."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS