Formule 1

De naam van Schumacher is geen garantie voor succes: "In het begin is de druk enorm! Hoe doen de oude vossen...?"

Uitgegeven door Wim Boekel • 7 november 2018 07:10 • Print artikel

De bekende achternaam van Mick Schumacher is geen garantie op succes in de Formule 1. Dat zegt Carlos Sainz, die zelf ook een bekende achternaam uit de autosport heeft. De vader van de Renault-coureur; Carlos Sainz senior maakte furore in het wereldkampioenschap Rally en Le Dakar.

Carlos Sainz Toro Rosso
Carlos Saiz: "Ik ben pas 24, maar in 2019 start ik al mijn vijfde seizoen in de F1"

"In het begin is de druk enorm. Alle ouders hebben in het karten tegen hun kinderen gezegd dat het verslaan van Mick Schumacher fantastisch zou zijn", zei de coureur, die volgend jaar voor McLaren rijdt. "De naam Schumacher kan deuren open, maar als je niet wint en de resultaten komen er niet, dan gaat hij nooit in de F1 stappen."

Sainz ziet overigens wel dat er een verandering van generatie plaatsvindt in de Formule 1. "Ervaring is belangrijk, dus gaat het interessant zijn om te zien hoe de oude vossen het gaan doen tegen de jongere jongens", aldus de Spanjaard. "Ik ben blij dat jongens als George Russel en Lando Norris nu de kans krijgen om in deze auto's te stappen. Ik ben pas 24, maar in 2019 start ik al mijn vijfde seizoen in de F1. Het is belachelijk."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS