Formule 1

De fans vragen zich af wat er zo spectaculair verkeerd is gegaan bij Ferrari; niets geleerd van vorig seizoen?

Uitgegeven door Peter Vader • 8 oktober 2018 12:11 • Print artikel

In 2017 gebeurde het al eens en nu, een jaar later, zijn er schijnbaar geen lessen van geleerd! Vanwege een briljante eerste helft van het seizoen zagen Lewis Hamilton en Mercedes zich serieus worden bedreigd door Ferrari. Maar na de zomerstop viel de bedreiging uiteen vanwege een combinatie van fouten, ondanks een paar overwinningen. Hierdoor konden Hamilton en Mercedes elk hun titel bij de rijders en constructeurs claimen.

Lewis Hamilton voor Sebastian Vettel

Een jaar later, na een nog sterkere start van het seizoen, kwam de zomervakantie er aan en stonden Ferrari en Vettel aan de leiding. Maar er volgt opnieuw een herhaling van dezelfde, onnodige - zeg maar gerust amateuristische - fouten. Of het nu de belachelijke strategie is die op zaterdag wordt gehanteerd, of het vraagteken dat wordt gezet bij die tweede sensor, of de talloze, onnodige incidenten waarbij Sebastian Vettel bij betrokken is geweest, het resultaat blijft dat de Duitser nu een achterstand heeft van 67 punten op zijn rivaal. Dus... ongeacht hoe de commentatoren het aankleden en welke scenario's er ook gaan worden gehanteerd: het is voorbij!

En terwijl de Ferrari fans zich afvragen wat er zo spectaculair verkeerd is gegaan, doet Lewis Hamilton dat ook. "Tot het midden van het seizoen waren ze erg sterk", vertelde de Brit aan de verslaggever van Pitpass.com, na het behalen van zijn zesde overwinning in zeven races. "Toen kwamen ze aan in Monza, waar ze nog steeds vrij sterk waren, evenals toen ze naar Singapore gingen", vervolgde hij. "Maar in Singapore begonnen de zaken voor hen echt te verslechteren. Ik had absoluut niet verwacht dat ze zouden terugvallen zoals ze hebben gedaan", gaf Hamilton toe. "Hun prestaties zijn niet zo sterk geweest als daarvoor, ik heb daar eigenlijk geen antwoord op. Het is niet iets waar ik mij echt op gefocust heb, maar ik weet zeker dat Sebastian kan vertellen wat de reden van hun terugval is. We hebben ons er alleen maar op gericht om de best mogelijke klus te klaren en om het potentieel van ons eigen vermogen te maximaliseren", voegde de Brit er aan toe.

"Je moet de lat hoog leggen voor jezelf. Dat deden we al aan het begin van het seizoen. Middenin het seizoen kwamen we aan de leiding en met die overwinning gingen we de zomervakantie in", aldus Hamilton, verwijzend naar de Duitse Grand Prix waarin Vettel in de slotronde van de baan gleed, waardoor Hamilton de overwinning kon pakken en begon aan zijn overwinningsreeks van zes van zeven. "We hebben geprobeerd om ervoor te zorgen dat we na de zomerpauze nog sterker terugkwamen, dat is wat je hoopt te bereiken. Het lukt je gewoonweg niet altijd, maar door heel hard werken van iedereen, hebben we dat nu wel gerealiseerd!"

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS