Formule 1

Daniel Ricciardo wil geen excuses zoeken: "Naïef om te denken dat het niks met je doet"

Uitgegeven door Bart • 13 december 2018 12:09 • Print artikel

Voor Daniel Ricciardo was het seizoen 2018 een emotionele achtbaan. De Australiër won twee van de eerste zes races, maar viel in het jaar ook acht keer uit door diverse oorzaken. Daarnaast maakte de teamgenoot van Max Verstappen in de zomer zijn verrassende overstap naar het fabrieksteam van Renault bekend. Juist de Franse motor liet hem meermaals in de steek dit jaar. "2018 was met afstand het meeste intense seizoen uit mijn carrière", zegt Ricciardo op de website van Red Bull. "Het heeft me mentaal getest, maar ik denk ook dat het me sterker maakt."

Daniel Ricciardo


Ricciardo verloor de kwalificatiestrijd met Verstappen met 15-5, maar dat was vaak met miniem verschil. Zijn vele uitvallen in de races komen een stuk harder aan. "In aanloop naar een race, hoe moe je ook bent, je wilt altijd alles geven. Zelfs als je met negatieve gedachten in de auto stapt. Maar er is veel gebeurd en het zou naïef zijn als ik zou denken dat het allemaal niks met me doet. Het sluipt in je hoofd en dan slaap je geen acht maar zes uur meer. Dat heeft toch effect op je reactievermogen."

"Dat wil ik zeker niet als excuus gebruiken, maar het heeft wel degelijk effect", vervolgt Ricciardo. "Maar je wordt er ook meer ervaren door. Het zal zeker niet de laatste keer zijn dat ik mechanische pech heb gehad. Ik moet er van leren, analyseren en uitvogelen wat ik beter had kunnen doen."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS