Formule 1

Daniel Ricciardo steunt Max Verstappen in zijn strijd om Lewis Hamilton van zijn troon te stoten

Uitgegeven door Peter Vader • 16 mei 2021 17:05 • Print artikel

Daniel Ricciardo steunt Max Verstappen in zijn strijd om Lewis Hamilton van zijn troon te stoten. Volgens Ricciardo zou Max Verstappen na het pensioen van Lewis Hamilton een strijd met vier tegenstanders kunnen aangaan om de glorie van het Drivers 'Championship. Zevenvoudig Formule 1-racewinnaar Daniel Ricciardo heeft beweerd dat Max Verstappen niet de enige coureur is die Lewis Hamilton aan de top kan opvolgen als de Mercedes-man uiteindelijk met pensioen gaat. Verstappen lijkt dit seizoen een voortdurende strijd om de titel aan te gaan, waarbij Red Bull ook hoopt hun achtjarige tamme periode in het constructeurskampioenschap te beëindigen, door eindelijk hun Duitse rivalen omver te werpen.

Daniel_Ricciardo_F1_McLaren


Moeite om bij te blijven
Hamilton en Mercedes hebben sinds 2017 elke beschikbare titel gewonnen en zullen er zeker van zijn dat ze dit jaar hun dominantie behouden, ondanks dat Verstappen ze nu volop uitdaagt. De in Stevenage geboren coureur Lewis Hamilton staat momenteel 14 punten voor en bovenaan in het klassement, na drie overwinningen te hebben behaald in de eerste vier Grands Prix van het nieuwe seizoen. Verstappen pakte vorige maand zijn enige overwinning op Imola, maar heeft tijdens recente uitstapjes moeite om bij te blijven, waarbij Mercedes de laatste tijd met succes zijn vermogenstekort ten opzichte van de Red Bull weet te compenseren, aldus een bericht van express.co.uk. De Nederlander heeft echter alle kans om bovenaan de ranglijst te komen wanneer Hamilton besluit om tijd uit te trekken voor zijn carričre buiten de F1, een ontwikkeling die er de komende jaren aan zou kunnen komen.

“Max heeft beangstigend potentieel”
Ricciardo, die twee seizoenen naast Verstappen doorbracht bij Red Bull, heeft zijn voormalige teamgenoot gesteund om de rol van dominante kracht in de F1 over te nemen, nadat zijn Mercedes-rivaal de grid voorgoed verlaat. "Ik denk dat Max aan de top zal staan zolang hij wil racen", zei Ricciardo tegen RacingNews365. “Waarschijnlijk is dat bij hem, net als bij Lewis, dat hij het ver zal schoppen en hij tot ver in de dertig kan doorgaan, als hij dat wil.” Hoewel Ricciardo duidelijk het beangstigende potentieel van zijn ex-Red Bull-collega erkent, suggereerde hij verder dat het post-Hamilton-tijdperk zich ook zou kunnen afspelen als een nauw bevochten strijd tussen een aantal opkomende sterren. Charles Leclerc, Lando Norris en George Russell hebben allemaal al hun potentieel laten zien, waarbij de Australische coureur het trio steunt dat Verstappen in toekomstige seizoenen tegenstand gaat geven. "Ik heb al met veel van de volgende generatie gewerkt, Max is er het voorbeeld van", legde Ricciardo uit. "Dus je hebt Max, maar ik denk ook Charles. We zullen zien hoe Lando het dit jaar doet, maar hij heeft al laten zien dat hij het in zich heeft om de top te bereiken. Ik verwacht ook dat George vooraan in het veld staat, zodra hij de beschikking heeft over een goede auto. En dan heb je jongens als Sainz en mijzelf. Ik noem ons maar de jongens van middelbare leeftijd, die er al een aantal jaren zijn.”

Max_Verstappen_en_Daniel_Ricciardo_F1_Red_Bull

Talent steeds jonger
“Net als in veel sporten worden de talenten steeds jonger. Ik denk dat dat ook komt doordat ze mensen om zich heen hebben met ervaring, die ze uit de praktijk kunnen leren. Daardoor leren ze ook sneller." Charles Leclerc heeft zichzelf gevestigd als de toekomst van Ferrari sinds hij in 2019 bij het team kwam. Hij werd vorig seizoen beloond voor zijn inspanningen met een geweldige deal van vijf jaar, wat suggereert dat hij voor de lange termijn in de paddock zal blijven.

Andere opkomende sterren
Ricciardo's McLaren-teamgenoot Lando Norris is een andere jonge coureur met aanzienlijk potentieel, terwijl Russell al te lang is getipt om Hamilton of zelfs Valtteri Bottas bij Mercedes te vervangen. Verstappen gaat momenteel dan misschien aan de leiding bij de nieuwe generatie van de F1, maar met de regelgeving van volgend jaar - die het speelveld enigszins gelijk moet maken - valt nog te bezien hoeveel last de Red Bull-man de komende seizoenen last zal hebben van zijn jonge mede sterren.”

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS