Formule 1

COTA sluit in de winter voor 'uitgebreide reparaties'

Uitgegeven door Bas Kaligis • 3 november 2019 17:12 • Print artikel

AUSTIN - Het Circuit of the Americas sluit deze winter voor groot onderhoudswerk aan de faciliteit. Zo worden de hobbels op de baan aangepakt waarover Formule 1-coureurs hebben geklaagd tijdens het Amerikaanse Grand Prix-weekend.

COTA Austin


De golvingen zorgden ook voor problemen voor de Moto GP-coureurs toen ze in april de Texaanse baan bezochten. Vrijdagavond werd er op de baan wat vlak geslepen en zaterdagavond stond er nog meer werk gepland. Het grote werk zal echter volgende maand beginnen, met uitgebreide opgravingen om pijpen onder de baan te verwijderen.

"De jongens hebben gisteravond de hele nacht gewerkt en vanavond doen ze het weer in de pit out area", zei COTA-baas Bobby Epstein tegen Motorsport.com. "Er komt een enorme molen aan. Het is niet gemakkelijk voor onze jongens, want onze medewerkers werken dit weekend hard voor het weekend, en ze hebben al heel wat uren eropzitten. Anders zou het geen grote belasting zijn."

"We sluiten de baan voor het grootste deel van december en half januari om de problemen op te lossen. We hebben vorig jaar voor de MotoGP een aantal reparaties uitgevoerd, dus ik denk niet dat we de hele moeten aanpakken."

"Het gaat zeker om het hele rechte stuk aan de achterkant, de pitstraat en een deel van bocht 1, er is een bult voor bocht 9, bochten 18 en19. Dus het is behoorlijk uitgebreid. Ik weet wat de rekening is!".

Epstein legde uit dat de problemen te herleiden zijn tot hevige regenval, en in het bijzonder tot schade rond pijpen die vier jaar geleden werd veroorzaakt, en die de grond op sommige plaatsen heeft doen inklinken.

"We hebben hier een meter diep uitgegraven om het circuit aan te leggen, en we hebben speciale grond aangevoerd. Het is echter duidelijk dat de overstroming van 2015 voor een zeer ernstige verzwakking heeft gezorgd. Sindsdien hebben we die delen niet meer gerepareerd en het is alleen maar erger geworden."

"Er is wat uitspoeling geweest rond de pijpen. Er zijn leidingen onder het circuit, en in 2015 volgde het water die leidingen, niet alleen binnen maar ook eromheen. Het veroorzaakte erosie die deze leegte achterliet, en dan krijg je wat inklinkende grond."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS