Formule 1

Consortium uit Denemarken wil Formule 1 Grand Prix in 2020: "Bruggen en water in Kopenhagen"

Uitgegeven door Wim Boekel • 10 januari 2018 17:15 • Print artikel

Formule 1-directeur Chase Carey heeft met de burgemeester van Kopenhagen en zakenmensen de mogelijkheden besproken voor een Grand Prix in de Deense hoofdstad. Een Deens consortium wil al in 2020 een Formule 1 stratenrace in het centrum van Kopenhagen houden.

Formule 1 in Kopenhagen Denemarken

“We zijn opgewonden over de kans om hier in Denemarken het potentieel voor een race te onderzoeken. Ik denk dat Kopenhagen het type locatie vertegenwoordigd, waarvan ik denk dat het echt een mooi platform kan bieden”, zo zegt de Amerikaan op de gehouden persconferentie. De deal voor een F1-race is echter nog niet rond. "Liberty Media wil de sport vernieuwen en daarbij ook nieuwe markten ontdekken. Met een race in Kopenhagen wordt de weg naar Scandinavië gevonden", zo meldt het consortium. Deze groep wordt geleid door de voormalig minister Helge Sander en Lars Seier Christensen. Deze laatste is de oprichter en voormalig directeur van de Saxo Bank. “Ze zien het niet alleen als Kopenhagen, maar als geheel Scandinavië. Wat een potentiële markt voor ze is’, zegt Christensen tijdens een korte persconferentie tijdens het bezoek van Carey.

“Scandinavië is altijd een groot onderdeel van onze sport geweest en het hebben van lokale coureurs is altijd een plus”, vervolgt de Formule 1-directeur Carey. De Amerikaan voegt daaraan toe dat de bruggen en water in Kopenhagen mooie TV-beelden gaat opleveren. Het grootste obstakel is om toestemming van de stadsraad te krijgen voor het 4,6 kilometer lange circuit in het oude centrum, welke 150.000 toeschouwers moet gaan trekken.

Denemarken heeft overigens nog nooit een Formule 1-race georganiseerd.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS