Formule 1

Chase Carey bevestigt dat er twee huidige races van de kalender verdwijnen: "Een deal met..."

Uitgegeven door Bart • 10 mei 2019 06:03 • Print artikel

Formule 1-directeur Chase Carey heeft bevestigd dat twee huidige F1-races in 2020 van de kalender verdwijnen. Het aantal blijft hoogstwaarschijnlijk op 21 races staan. Een stratenrace in Vietnam is al aangekondigd en deze aankondiging brengt een Grand Prix van Zandvoort erg dichtbij. Carey noemde geen specifieke namen, maar zei wel dat het om races gaat waarvan het contract op zijn einde loopt.

Circuit Zandvoort


Het circuit van Monza heeft al aangekondigd dat het dicht bij contractverlenging is. De overige races met een aflopend contract zijn Silverstone, Hockenheim, Mexico en Barcelona. "We zijn de racekalender voor 2020 aan het afronden", zegt Carey tegen Autosport.com. "We hebben in principe een deal met twee nieuwe races, Hanoi hebben we eerder al aangekondigd. De andere maken we later bekend. Ik verwacht dat het weer 21 races zullen zijn."

Carey kijkt uit naar de race in Hanoi. "Het wordt een uniek stratencircuit en één van de meest uitdagende ter wereld. Met 22 bochten en een paar lange rechte stukken. Ik was een paar weken geleden in Hanoi en het enthousiasme is immens."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS