Formule 1

Antonio Giovinazzi genoemd bij Sauber als opvolger van Leclerc

Uitgegeven door Bart • 9 september 2018 16:22 • Print artikel

Antonio Giovinazzi heeft goede papieren voor een stoeltje bij Sauber als Charles Leclerc de plaats van Kimi Raikkonen bij Ferrari overneemt. Zo melden diverse Italiaanse media. De Scuderia heeft de beslissing nog niet openbaar bevestigd en het is de vraag of de talentvolle Leclerc in 2019 of 2020 instapt met de Italiaanse grootmacht.

Antonio Giovinazzi


Giovinazzi is testcoureur voor Sauber en testte bij de laatste dubbele testdag in Hongarije voor zowel Sauber en Ferrari. Een overstap als vervanger van de 20-jarige Monegask is dan ook geen verrassing. Voor dit seizoen werd de 24-jarige Italiaan ook al genoemd bij Sauber, maar kreeg Marcus Ericsson met zijn financiŽle ondersteuning een nieuw contract.

Sauber brengt de ene coureur in, door de sponsordeal met Alfa Romeo bepaalt Ferrari de tweede coureur van het team. Sauber komt waarschijnlijk weer met Ericsson op de proppen voor een vijfde seizoen. Ferrari staat volledig achter Giovinazzi.

Giovinazzi maakte vorig jaar zijn debuut in de Formule 1 als vervanger voor de geblesseerde Pascal Wehrlein. Dat was bij de Grands Prix van AustraliŽ en China.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS