Formule 1

Alfa Romeo F1-baas Vasseur houdt vol dat hij blij is met Alfa's 'grote stap voorwaarts'

Uitgegeven door Peter Vader • 16 mei 2021 10:34 • Print artikel

Alfa Romeo-baas Frederic Vasseur gelooft dat zijn team in 2021 een grote stap voorwaarts heeft gemaakt, ook al is dit tot nu toe niet helemaal te zien aan de raceresultaten. De Italiaanse ploeg moet nog steeds zijn eerste punten halen na de eerste vier races van het seizoen, nadat Kimi Raikkonen's top tien finish op Imola werd weggevaagd door een 30 seconden straf na de race voor een overtreding van de regels.

Kimi_Raikkonen_F1_Alfa_Romeo_Racing_ORLEN
Kimi Räikkönen

Prestaties sterk verbeterd
Kimi Räikkönen crashte vervolgens tijdens de volgende Grand Prix in Portugal toen hij aan het einde van de eerste ronde achteropreed bij zijn teamgenoot Antonio Giovinazzi. Een gewaagde bandenstrategie deed de Fin in Barcelona weer buiten de punten eindigen, nadat hij toch een tijdje als vijfde rondreed. Maar Vasseur zegt dat de verbeterde Ferrari-krachtbron van dit jaar Alfa Romeo weer naar voren heeft gezet en dat de resultaten zeker zullen komen. "In vergelijking met vorig jaar hebben we een grote stap voorwaarts gemaakt in termen van de pure prestaties van de auto", vertelde hij afgelopen week aan Motorsport-total.com.

Alfa_Romeo_track_GP_Spanje

Het tempo is er
"Vorig jaar waren we bij Barcelona 2,8 procent verwijderd van de snelste tijd in de eerste training", zei hij. "Dit keer was het 1,5 procent. Dat is anderhalf, ook al is het racetempo een ander verhaal. Ik ben niet bezorgd. Zolang het tempo er is, zal het op een gegeven moment zijn vruchten afwerpen ”, zei hij, ervan overtuigd dat de pech die het team ervaart eerder nu eerder dan later zal omslaan. "Je moet op het juiste moment op de juiste plek zijn. Je moet fouten vermijden en misschien hebben we nu een paar problemen om alles op een rijtje te krijgen", erkende hij.

Antonio_Giovanazzi_F1_Alfa_Romeo_Racing_ORLEN
Antonio Giovanazzi

Steeds meer vertrouwen
Vasseur hoopt ook op betere dingen van Antonio Giovinazzi. Hij geeft toe dat het niet gemakkelijk was voor de Italiaan om gekoppeld te worden aan een voormalig F1-wereldkampioen. "Het is zeker niet gemakkelijk naast Kimi", beaamt hij. "In het begin had hij wat problemen met het vinden van zijn plek, maar hij krijgt steeds meer vertrouwen." Dit seizoen is tot dusver het beste resultaat van de 27-jarige Italiaan de twaalfde plaats die hij behaalde in Bahrein. In Portugal reed hij ook niet onverdienstelijk, hij kwam net achter Ferrari's Carlos Sainz over de streep. "De twaalfde plaats is niet ons doel", zei Vasseur. "Maar als we in alle races vlak achter Sainz eindigen, denk ik ook dat we ooit zullen scoren!"

Giovinazzi ‘s Spaanse GP werd verwoest door schade aan de wielophanging bij het vervangen van zijn banden, wat resulteerde in een lange eerste pitstop en een gedwongen strategiewijziging voor de laatste stint van de race, waarin hij uiteindelijk op de vijftiende plaats eindigde.

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS