DTM

Augusto Farfus zet punt achter DTM: "Geen gemakkelijke beslissing! Tijd voor nieuw hoofdstuk"

Uitgegeven door Wim Boekel • 16 november 2018 12:24 • Print artikel

Augusto Farfus stopt met de DTM en gaat zich volledig op het GT-racen in het FIA World Endurance Championship en de GT3 richten, zo heeft BMW bekendgemaakt. De coureur rijdt alle resterende races van het FIA WEC en tevens grote GT-evenementen over de wereld. Dit weekend komt de Braziliaan in Macau in actie tijdens de GT World Cup en laat hij de 6 uur van Shanghai schieten.

Augusto Farfus


“De beslissing om de DTM te verlaten, was geen gemakkelijke beslissing", licht Farfus toe. “Het is zonder twijfel het beste toerwagenkampioenschap ter wereld en ik heb me altijd op mijn gemak gevoeld in de DTM-familie en de BMW-teams. Ik heb veel geleerd, ben in staat geweest mijn snelheid te demonstreren en heb zelfs voor de titel kunnen gaan. Ik voelde dat het tijd was om een nieuw hoofdstuk te omarmen. Ik ben BMW erg dankbaar voor het accepteren van mijn beslissing en me de kans te geven op het hoogste niveau in BMW-racewagens te rijden."

De coureur reed 104 DTM-races en behaalde vier overwinningen, zes poles en stond dertien keer op het podium. “We respecteren natuurlijk Augusto’s keuze om niet door te gaan met het racen in de DTM, alhoewel, hij blijft een waardevol lid van de BMW-familie”, reageert BMW Motorsport-directeur Jens Marquardt. “Samen hebben we besloten om hem nog intensiever te integreren in ons GT-programma voor volgend jaar, alsmede in het WEC ‘superseizoen’. Augusto is een van de beste GT-coureurs ter wereld. We willen het succesverhaal graag met hem doorzetten."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS