Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

24H Series in Spa: Spanning tot het einde in TCE met nipte overwining voor CWS Engineering

Uitgegeven door Peter Vader • 16 oktober 2018 02:53 • Print artikel

De CWS Engineering-Ginetta G55 (#178, Colin White / James May) eindigde uiteindelijk bovenaan in de TCE-strijd bij de Hankook 12H SPA die tot aan het einde spannend bleef. Na 222 ronden op het 7,004 kilometer lange Circuit de Spa-Francorchamps kwam James May als winnaar over de eindstreep, net voor de NKPP Racing by Bas Koeten Racing-CUPRA TCR DSG (#175, Gijs Bessem / Harry Hilders). Tot aan het eind bleef het onzeker of er niet nog een snelle laatste tankstop nodig was.

TCE 12H Spa Ginetta podium Golf-Audi

“Er was nog voor zo’n acht seconden brandstof aan boord, dus alles moest precies goed uitkomen. En zo ging het twaalf uur lang”, zei CWS-teambaas Colin White tegen Bruce Jones van radiolemans.com. “James (May) heeft briljant gereden. Het is jammer dat zijn vader er hier vandaag niet bij kon zijn. Dit succes is ook voor hem, en voor CWS, en voor iedereen die ons hier vandaag geholpen heeft. Absoluut briljant!”

De derde plaats algemeen in TCE was voor de Red Camel-Jordans.nl-SEAT LCR TCR V3 DSG (#303, Ivo Breukers / Rik Breukers). Ondanks dat NKPP Racing zijn eerste klassewinst van het seizoen behaalde, kon dit het team met de oranje SEAT toch niet van de Europese TCR-titel afhouden. “Ik zweette over mijn hele lichaam”, zei Ivo Breukers van Red Camel Jordans.nl tegen Bruce Jones. “Ik was heel blij dat ik zou finishen en ik bad dat alles goed zou aflopen. Er kan van alles gebeuren en de auto werd in de beginfase al geraakt, maar nu ben ik alleen maar blij!”

De LMS Racing by Bas Koeten Racing-CUPRA TCR DSG (#129, Antti Buri / Olli Kangas / Kari-Pekka Laaksonen) completeerde de top drie in de TCRklasse in de race die het team vorig jaar wist te winnen. Bas Koeten Racing bezette daarmee de eerste en derde plaats in de klasse. De JR Motorsport BMW E46 Coupé (#118, Ward Sluys / Michael Verhagen / Ruud Olij) en de Team ABBA Racing-BMW M3 V8 GTR (#234, Richard Neary / Ian Stinton / Sam Neary) kenden tal van problemen, maar behaalden de resterende podiumplaatsen in SP3.

12H Spa Civic Ferrari Seat BMW

De Synchro Motorsport-Honda FK2-Civic Type-R (#76, Alyn James / Daniel Wheeler / Matt Neal) won de klasse A3, maar kwam uiteindelijk in de strijd om de Europese A3-titel ten opzichte van de PDM Motorsport-BMW Z3 M Coupé (#999, Pierre De Landsheere / Dimitri Kluyskens / Maxence Vandekerckhove) net twee punten tekort. De Dan Agro Racing-Peugeot RCZ (#185, Anders Rasmussen / Sune Marcussen / Henrik Thomsen / Nicolaj Kandborg) completeerde het podium.

Hofor Racing powered by Bonk Motorsport stond al voor het evenement vast als TCE-kampioen met de BMW M235i Racing Cup (#131, Martin Kroll / Michael Schrey / Michael Fischer / Bernd Küpper / Gustav Engljaehringer) en bekroonde een succesvol seizoen met de zesde CUP1-klassezege op rij, voor Sorg Rennsport (#151, Dan Rogers / Chris Wadle / Seth Thomas) en JJ Motorsport (#156, John Landrum / Paul Dubinsky / Alastair McEwan / Rob Gill).

Met de race op Spa-Francorchamps is het Europese seizoen van de 24H SERIES powered by Hankook ten einde, maar van 16-18 november is er nog het laatste evenement van het jaar op het Circuit of the Americas in Austin, Texas.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS