Formule 1

Weerbericht GP Turkije: wat voor weer krijgt Max Verstappen zondag in Istanbul?

Uitgegeven door Bas Kaligis • 15 november 2020 08:29 • Print artikel

Zondag staat de Grand Prix van Turkije op het programma. Het is alweer de 14de race van het Formule 1-seizoen 2020, dat gehouden wordt in het Turkse Istanbul op het Istanbul Park. Het circuit is gelegen in het oosten van Istanbul en heeft een lengte van ruim vijf kilometer (5338 meter lang). Het circuit werd opgeleverd in augustus 2005 en het is weer voor het eerst sinds 2011 dat de Grand Prix in Istanbul wordt verreden. Speciaal voor RaceXpress.nl blikt professioneel weerman Ed Aldus vooruit op de racedag in Turkije. Met wat voor weersomstandigheden krijgen Max Verstappen en zijn F1-collega's zondag te maken in Turkije.

Max Verstappen F1 Grand Prix van Turkije

In november bedraagt de gemiddelde maximumtemperatuur in Istanbul 15,3 graden. De warmste maand is augustus met een maximumtemperatuur van 28,5 graden. Er valt normaal over de maand 84,7 mm aan neerslag. De natste maand is december, er valt dan maar liefst 106,7 mm wat zie vertaald in 16 dagen met neerslag.

Zondag wordt de Grand Prix verreden en daarbij kan er geen garantie worden gegeven voor droog weer. Het is wisselend bewolkt en de hele dag kan er wel een bui voorkomen. Er wordt een paar mm aan neerslag verwacht. Het wordt maximaal 14 graden. De matige wind waait uit het noorden, windkracht 3. Bron: weerman Ed Aldus

Youtube RaceXpress


Check ook eens ons RaceXpress Youtube-kanaal met leuke video's over auto's, autosport, F1 en karting en abonneer je dan ook gelijk even op ons YouTube-kanaal! We krijgen regelmatig fraaie video's van Formule 1-teams, zoals Red Bull met Max Verstappen en de Formule E aangeleverd, maar maken ook onze eigen content met onder meer interviews met coureurs en autonieuws. Wil je niks missen, klik dan op deze link en volg ons RaceXpress YouTube-kanaal.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS