Formule 1

Verstappen wijt gebrek aan grip aan gebruik nieuwe vloer auto 2021

Uitgegeven door Bas Kaligis • 24 oktober 2020 19:44 • Print artikel

PORTIMAO - Red bull Racing F1-coureur Max Verstappen kon Mercedes alleen op gepaste afstand volgen tijdens de vrije trainingen en de kwalificatie in Portimao. Hij was nog niet helemaal tevreden, maar daar waren verschillende redenen voor.

Max Verstappen Grand Prix Portugal Red Bull Racing F1


"Toen ik hier in januari was, vond ik het een geweldige baan, maar ze hebben hier nieuw asfalt gelegd en er is heel weinig grip. Als je wat harder de bocht in wilt, is er opeens geen grip meer, dus op dit moment ben ik er niet zo blij mee."

Naar zijn mening is het circuit door de nieuwe asfaltlaag er dan ook niet beter op geworden. Gelukkig voor Verstappen en Red Bull Racing wisten ze waar ze een deel van de oorzaak voor het onderpresteren moesten zoeken.

"Ik reed met een vloer die we volgend jaar gebruiken, dus ik had veel minder downforce op de auto. Daarom ging het niet zo goed", legde de Nederlander uit. "Dat zal een heel verschil maken, want de FIA heeft voor 2021 regelwijzigingen toegepast die de hoeveelheid downforce aanzienlijk moeten verminderen."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS