Formule 1

Max Verstappen blijft finetunen: "We blijven werken aan de wagen om deze nog beter te maken, want..."

Uitgegeven door Bas Kaligis • 23 oktober 2020 19:11 • Print artikel

Max Verstappen heeft de eerste dag in Portimão zijn snelheid getoond. Helaas kreeg Verstappen ook schade toen hij en Lance Stroll met elkaar in aanraking kwamen. Op het Autódromo Internacional do Algarve was Valtteri Bottas in zijn Mercedes het snelst voor Verstappen. “Het was niet gemakkelijk met het nieuwe asfalt. Het was glad en er is maar één goede lijn die je kunt rijden. Als je te wijd gaat verlies je meteen veel grip", gaf Verstappen aan.

Max Verstappen F1 in Portimão

"Het duurt lang voordat de banden op temperatuur zijn, ja, het is erg lastig hier en dan stak ook de wind later in de middag ook nog op. We hebben de auto tussen de eerste en tweede vrije training kunnen verbeteren en deze voelt nu beter aan, en is beter te rijden. We blijven werken aan de wagen om deze nog beter te maken, want er zijn nog wel dingen die we veel beter kunnen doen. En dan zullen we zien morgen.”

“Over het incident met Stroll wil ik eigenlijk niet teveel zeggen. Ik was verrast dat hij instuurde. Ik weet niet waar ik heen had moeten gaan. Ik begon mijn snelle ronde en hij had zijn snelle ronde net gereden. Het is maar de tweede vrije training en het is jammer dat we elkaar raakten”, aldus Max Verstappen.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS