Autosport NL • NK Rally

Vanaf 24 april inschrijving open voor 58e ELE Rally - organisatie kijkt uit naar 2 en 3 juni

Uitgegeven door Bas Kaligis • 24 april 2023 03:11

Rally minnend Nederlands kijkt reikhalzend uit naar het eerste weekend van juni, waarin de 58e editie van de ELE Rally wordt verreden. De vooruitzichten zijn prachtig met gewijzigde klassementsproeven en een vol deelnemersveld met auto’s die voor iedereen tot de verbeelding spreken. Enkele rijders hebben reeds beloofd om met hun nieuwe auto deel te nemen. De organisatie is druk bezig met de laatste voorbereidingen voor de ELE Rally en diens nevenevenementen.

2 en 3 juni 58e editie van de ELE Rally


Inschrijving open vanaf 24 april
Vanaf maandag 24 april staat de inschrijving open voor eenieder die wil deelnemen aan de ELE Rally. Tevens is op de website www.elerally.nl het reglement te vinden. Met het groeiende aantal equipes dat zich heeft ingeschreven voor de verschillende kampioenschappen (Open Nederlands Rally Kampioenschap, Nederlands Rally Kampioenschap en het Nederlands Historic Rally Kampioenschap), aangevuld met de vele streekrijders die de provincie Noord-Brabant kent en de ELE Retro Rally (regularity wedstrijd) belooft dit voor zowel deelnemers als publiek een prachtige editie te worden met voor iedereen wat wils.

58e editie van de ELE Rally


Eerste wedstrijd voor NRK en NHRK
Waar het Open Nederlands Rally Kampioenschap (ONRK) op 5/6 mei aanvangtin Sulingen (DE) met hun kampioenschap, zijn er diverse equipes uit het NRK uitgeweken naar het buitenland om daar hun eerste rally van het seizoen te rijden. Dankzij de lange winterstop (laatste rally in 2022 was de Twente Rally half oktober) wil men met de ELE Rally meteen hoge ogen gooien en zo een vliegende start aan het kampioenschap geven. Exact die eerste Nederlandse rally van het seizoen maakt het voor iedereen in het rallywereldje een evenement waar veel interesse voor is. Het maximaal aantal deelnemers voor de 58e ELE Rally, de 5eELE Historic Rally en de Retro Challenge is vastgesteld op 125.

58e editie van de ELE Rally


Organisatie kijkt uit naar 2 en 3 juni
“In het organiseren van een rally gaat enorm veel tijd zitten,” zo geeft voorzitter van het organisatiecomité Radboud van Hoek aan. “Het is dan ook mooi om te zien dat alle puzzelstukjes nu op zijn plek zijn gevallen of binnen afzienbare tijd gelegd kunnen worden. Natuurlijk zijn er af en toe uitdagingen, zoals recent met de servicelocatie, maar dankzij de inzet van zoveel mensen met hart voor de ELE, zowel uit de organisatie als daarbuiten, komt het uiteindelijk goed. Wij kijken dan ook enorm uit naar de start van het Nederlands rallyseizoen,” zo sluit Radboud af.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS