Autosport NL • NK Rally

Kalender NK Rally 2024 bekend, Eurol Hellendoorn Rally maakt zich op voor de 42e editie

Uitgegeven door Bas Kaligis • 16 november 2023 12:55

HELLENDOORN - Deze week maakte het Bestuur Sectie Rally (BSR) van de KNAF de kalender van 2024 voor de Nederlandse Rallysport bekend. Na de prachtige editie van de Eurol Hellendoorn Rally 2023 maakt de organisatie van misschien wel Nederlands’ mooiste rally zich op voor de 42e editie in 2024. De Eurol Hellendoorn Rally telt ook komend seizoen weer voor diverse kampioenschappen mee en zal plaatsvinden op vrijdag 20 en zaterdag 21 september.

Jos Verstappen Hellendoorn Rally


Direct na de succesvolle – door Bernhard ten Brinke gewonnen – 2023-editie is de organisatie van de Eurol Hellendoorn Rally begonnen met de voorbereidingen voor komend jaar, maar niet nadat er uitgebreid is geëvalueerd met alle belanghebbenden. Inmiddels wordt er al druk ‘getekend’ aan vernieuwingen van enkele klassementsproeven om de wedstrijd nog competitiever te maken.


De KNAF bevestigde onlangs dat de rally in 2024 kan plaats vinden op de gewenste datum, het traditionele derde weekeinde van september (vrijdag 20 en zaterdag 21 september) en dat ‘Hellendoorn’ zal meetellen voor het Open Nederlands Rally Kampioenschap (ONRK), het Nederlands Rally Kampioenschap (NRK) en het Nederlands Historisch Rally Kampioenschap (NHRK). De Eurol Hellendoorn Rally zal de vijfde rally op de kalender in Nederland zijn voorde deelnemers aan het ONRK, die pas begin mei hun seizoen aftrappen af in Sulingen (Duitsland). Voor het NRK staan er twee nieuwe rally’s op de kalender, Zuiderzee (maart) en Visual Art (april).

Bernhard ten Brinke Hellendoorn Rally

De volledige kalender voor komend seizoen luidt als volgt:
23 maart Zuiderzeerally NRK, NHRK
13 april Visual Art Rally NRK, NHRK
2-4 mei ACTronics Rally Sulingen ONRK
24-25 mei ELE Rally ONRK, NRK, NHRK
21-22 juni ACON-Van der Spek Vechtdal Rally ONRK, NRK, NHRK
12-13 juli NED GTC Rally ONRK, NRK, NHRK
20-21 september Eurol Hellendoorn Rally ONRK, NRK, NHRK
26-27 oktober Rocar-Tech Twente Rally ONRK, NRK, NHRK
November JACK’s Int. Drenthe Rally ONRK, NRK, NHRK

De organisatie van de Eurol Hellendoorn Rally wenst alle rallyfans alvast een spannend en mooi seizoen toe en verwelkomt hen graag in Hellendoorn op 20/21 september 2024.

Uiteraard is het laatste nieuws over de Eurol Hellendoorn Rally te vinden op de website: www.eurolhellendoornrally.com.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS