Autosport NL • NK Rally

Bob de Jong en Erik de Wild meerdere keren over de kop: “Dit was een heftige klap!"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 11 juli 2023 01:16

Achtmaal - Bij een zware crash op de Rijsbergense openingsproef van de GTC Rally werd de Hyundai i20 volledig vernield, maar dankzij de uitstekende veiligheid van de auto bleven Bob de Jong (Essen) en zijn navigator Erik de Wild (Dalfsen) ongedeerd. Helaas kon Bob de Jong zo niet strijden voor zijn vijfde zege in zijn thuisrally; de overwinningging nu naar collega Hyundai-rijder Kevin van Deijne.

BOB DE JONG RALLYING - Bob de Jong en Erik de Wild bij de start van de GTC Rally


Bob de Jong had zin in de GTC Rally en had dezelfde strategie als in de door hem gewonnen ELE Rally in gedachten: “Meteen de aanval kiezen vanaf de start,” vertelde Bob de Jong. “Maar ik was misschien iets te optimistisch en met hoge snelheid raakten wij op KP1 door onderstuur van de weg en in een greppel.” Daar werd het onfortuinlijke duo door de impact met de wal gelanceerd en katapulteerde de auto de lucht in. Op beelden is te zien dat de auto meerdere keren over de kop ging, voordat die op vier afgebroken wielen landde in een voortuin van een aanwonende. “Die was net als wij natuurlijk geschrokken en ik heb hem nog mijn excuses aangeboden. Dat stelde hij op prijs, maar was vooral bezorgd hoe het met ons ging,” vertelde Bob de Jong later.

Een ambulance was snel ter plaatse om vooral de pijnlijke rug van navigator Erik de Wild te checken. “Maar alles bleek in orde; het is vooral spiergerelateerde pijn en daar houd ik nog wel even last van denk ik,” aldus Erik de Wild. “Dit was een heftige klap! De GTC-organisatie handelde adequaat om ons meteen te laten checken en was de situatie direct meester,” complimenteerde Erik de Wild de wedstrijdleiding.

Bob de Jong over de oorzaak: “Er is er maar eentje die aan het stuur draait en het gaspedaal bedient, dus laten we het houden op mijn inschattingsfout, dat kan gebeuren natuurlijk. Er is veel materiele schade, maar uiteraard is het het belangrijkste dat Erik en ik er goed van af zijn gekomen.” En wat de toekomst gaat brengen? “Het is nog te vroeg om over het vervolg van het seizoen te praten,” aldus Bob de Jong tot slot.

Uitslag GTC Rally:
1. Kevin van Deijne/Hein Verschuuren, Hyundai i20, 1 uur24 min 13,8 sec; 2. Roald Leemans/Chris van Waardenburg, VW Polo, op 10,8 sec; 3. Jim van den Heuvel/Jouri Dockx, Renault Clio, op 1 min 39,9 sec

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS