Autosport NL • NK Rally

World Rally Cars keren terug tijdens 59e ELE Rally

Uitgegeven door Bart • 3 april 2024 12:00

Na enkel jaren afwezigheid keren de World Rally Cars terug op de Nederlandse rallypaden! De Stichting ELE Rally kondigt met trots aan dat tijdens de 59e editie van de rally op 24/25 mei enkele equipes met deze roemruchte WRC’s op uitnodiging van de organisatie een demonstratie zullen geven. Het Nederlandse rallypubliek kijkt al jaren reikhalzend uit naar de terugkeer van deze spectaculaire auto’s, zoals de Subaru S14 WRC.

Erik van Loon

De Subaru WRC van Erik van Loon in de 2015-editie van de ELE Rally. Foto: Joris van Esch

De Stichting ELE Rally heeft zich de afgelopen maanden ingespannen om bij de KNAF, de overkoepelende autosportfederatie in Nederland, toestemming te krijgen voor het toelaten van de World Rally Cars. “Er moeten nog enkele reglementaire puntjes op de i worden gezet, maar wij zijn verheugd dit nieuws nu al bekend te kunnen maken,” aldus voorzitter Radboud van Hoek.

“Wij gaan een aantal equipes met verschillende auto’s uitnodigen voor dit spektakelstuk; te denken valt daarbij aan equipes met een Subaru Impreza S14, een Mitsubishi Lancer WRC of een Ford Focus RS WRC.” De WRC’s rijden niet voor het klassement en kunnen de ELE Rally dus niet winnen. Maar de verwachting is dat ze zeker voor het nodige extra vuurwerk zullen zorgen!

Ford Fiesta WRC

Dennis Kuipers in 2016 in actie tijdens de ELE Rally met de Ford Fiesta WRC. Foto: Joris van Esch

De inschrijving voor de ELE Rally gaat 22 april open en deelnemers kunnen zich vanaf die datum op de website aanmelden – de organisatie verwacht net als afgelopen jaar volle startlijsten voor de rally, de ADAC-Opel Electric Rally Cup en de Historische klasse, met naar verwachting in totaal zo’n 120 equipes uit binnen- en buitenland.

Voor actuele informatie over de 59e editie van de ELE Rally volg de social media kanalen of kijk op www.elerally.nl.
 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS