Autosport NL • NK Rally

Tropische triomf voor Kevin van Deijne in GTC Rally

Uitgegeven door Johan Vis • 14 juli 2023 21:59

Kevin van Deijne en Hein Verschuuren hebben tijdens de GTC Rally hun tweede opeenvolgende wedstrijd in het Open Nederlands Rally Kampioenschap gewonnen. In de verzengende hitte hield Van Deijne het hoofd koel om in de slotfase toe te slaan en de volle winst te pakken.

Kevin van Deijne en Hein Verschuuren hebben tijdens de GTC Rally

Van Deijne verschijnt na zijn overwinning in de Vechtdal Rally vol vertrouwen aan de start maar is in de openingsfase wat te gretig. Hij valt aan, maar rijdt te agressief waardoor de tijden niet volgen. Als Bob de Jong in de openingsfase van de weg gaat verliest Van Deijne direct een belangrijke rivaal, maar er blijven nog voldoende tegenstanders om de strijd mee aan te gaan.

In de tweede boucle verhoogt Van Deijne het tempo en volgen de eerste snelste tijden. Na de eerste acht proeven bezet Van Deijne de tweede plaats achter Roald Leemans, maar dan begint de ‘Nacht van Achtmaal’ pas echt. De laatste vier proeven worden in volledige duisternis verreden, waar de wedstrijd bekend om staat. Van Deijne ruikt zijn kans en kiest weer de aanval om zo de druk vol op te voeren op Leemans.

De strategie werpt vruchten af. Leemans rijdt lek waardoor Van Deijne twee proeven voor het eind de leiding over kan nemen. De Hyundai piloot houdt vervolgens het hoofd koel, neemt geen risico’s meer en houdt Leemans achter zich. Zo weet Van Deijne zijn tweede achtereenvolgende wedstrijd te winnen en daarmee een hele grote stap richting het kampioenschap te zetten.

De volgende, vijfde, ronde van het Open Nederlands Rally Kampioenschap is de Hellendoorn Rally die op 15 en 16 september wordt verreden in de omgeving van Hellendoorn.

Bekijk hier het videoverslag van de GTC Rally.

“We rijden natuurlijk voor het kampioenschap en verloren daardoor de eerste plaats in de rally een beetje uit het oog. Daar zijn we toch meer op gaan focussen", zei Kevin van Deijne. "Leemans was erg snel maar we zijn er vol voor gegaan en hebben de druk er vol op gezet. Dat heeft gewerkt, super tevreden met het resultaat. Dit is een hele mooie overwinning, de GTC Rally is een van de ‘grote drie’ wedstrijden van Nederland, dus fantastisch om die nu te winnen. ”

Uitslag GTC Rally, Achtmaal
1. Kevin van Deijne / Hein Verschuuren – Hyundai i20 N Rally2; 1:24.18,8

2. Roald Leemans / Christiaan van Waardenburg – VW Polo GTi R5; +10,8

3. Jim van den Heuvel / Jouri Dockx – Renault Clio Rally3; +1.38,9

4. Stig Andervang / Annemieke Hulzebos – Skoda Fabia Rally2 Evo; +2.40,4

5. Mitchel van den Brink / Lisette Bakker – Renault Clio Rally3; +2.42,4

6. Yannick Vrielink / Harm van Koppen – Toyota Yaris GR; +6.06,2

7. Martin van Iersel / Willem Vissenberg – Hyundai i20 R5; +6.23,1

8. Ad Smits / Lieke Bouman-Dautzenberg – Mitsubishi Lancer Evo X; +6.40,7

9. Tom Boonen / Erwin Mombaerts – Skoda Fabia R5 +7.43,3

10. Lukas Thiele / Ann Felke – Opel Corsa Rally4; +8.13,4

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS