Autosport NL • NK Rally

Yannick Vrielink en Harm van Koppen winnen met de Ford Fiesta R5 de Zuiderzee Rally: "Voelt een beetje onwerkelijk"

Uitgegeven door Frank Korsel • 26 maart 2024 09:50

Het nieuwe Rallyseizoen kan bijna niet beter beginnen voor Yannick Vrielink en Harm van Koppen. In hun eerste rally met de Ford Fiesta R5 lukt het al snel om een test om te zetten naar een podiumkans en zelfs te verzilveren met de winst. Door verstandig en geconcentreerd te rijden in verraderlijke omstandigheden finishten ze als snelsten met ruim 38 seconden voorsprong.

Yannick Vrielink en Harm van Koppen winnen met de Ford Fiesta R5 de Zuiderzee Rally


“Dit voelt een beetje onwerkelijk,” vertelt Vrielink. “Ik heb echt mijn eigen ding gedaan, geprobeerd om geen fouten te maken en dat lukte. Het was soms spekglad met regen en hagel, dat op de dijkweggetjes rondom Kampen is heel moeilijk. Maar we maakten geen fouten, de auto was fantastisch en Harm was heel goed. Gelukkig kon ik het dan afmaken en pakken we samen, met het hele team, deze winst.”

Op de eerste proef noteerden Yannick en Harm de snelste tijd. “Dat was wel verrassend, maar de verschillen waren klein vooraan en dat bleef eigenlijk zo de hele rally. We konden het tempo dus beter volgen dan wij hadden gedacht. Na de eerste drie proeven lagen we tweede en was het podium een reële optie. Na zes proeven gingen we zelfs aan de leiding met 7 seconden voorsprong en durfden we te denken aan de winst.”

Maar die winst was nog niet zo makkelijk rondom Kampen. “Het weer veranderde iedere minuut en we hebben bijna alles gehad. Zon, regen, hagel, noem het maar op. Maar de setup van de Ford was goed en paste bij mijn rijstijl. We bleven geconcentreerd en dat bleek belangrijk. Ik ben dan ook zo blij en trots dat dit is gelukt! Op 7 van de 9 proeven waren we het snelste, dus de eerste rally met de Fiesta is meer dan geslaagd!”

Yannick Vrielink Ford Fiesta R5


“Ik wil graag iedereen bedanken die dit mogelijk heeft gemaakt. Alle monteurs en de mensen van het Vrielink Dakwerk Motorsport team; de sponsoren en partners, want zonder hun was dit niet mogelijk; iedereen die ons steunt en support; natuurlijk de KNAF Academy, waar ik zoveel leer en natuurlijk Harm naast me in de auto. Op naar meer succes samen.”

De volgende rally is de Rallye Sulingen in Duitsland met de Opel Corsa-e. “Dat wordt weer een hele andere ervaring, maar eerst nog even genieten van dit moment.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS