Formule 1

Van Amersfoort Racing legt Jake Hughes vast voor Formule 2

Uitgegeven door Bart • 18 januari 2022 04:04 • Print artikel

Van Amersfoort Racing heeft de eerste coureur voor het Formule 2-seizoen vastgelegd. Het is de 27-jarige Brit Jake Hughes die in december ook de F2-test op het Yas Marina Circuit in Abu Dhabi voor het team voor zijn rekening nam. Hughes reed vorig jaar ook al een aantal races in de Formule 2 voor het team van HWA Racelab.

Jake Hughes


Hughes startte pas laat in de kartsport. Dat was op 16-jarige leeftijd. Na twee seizoenen in de kart maakte hij de overstap naar de Formule 4. In 2013 was hij succesvol met de titel in de Britse Formule 4. Drie jaar later volgde de overgang naar de F3 en later reed hij nog in het Formula Regional European Championship, de Aziatische F3 Series, de GP3 en het FIA F3 European Championship inclusief twee keer de prestigieuze Macau Grand Prix. In 2020 reed Hughes al een race in de Formule 2 en vorig jaar kwamen daarna nog drie events bij.

Hughes kijkt uit naar de samenwerking met VAR. "Tijdens de post-season test in Abu Dhabi is me duidelijk geworden dat VAR het Formule 2-kampioenschap heel serieus neemt. We zitten daarmee op hetzelfde niveau op het gebied van visie en gedrevenheid. Ik ben VAR heel dankbaar dat ze mij het vertrouwen geven. De Formule 2-auto is geweldig om te rijden en ik kijk ernaar om nu een volledig seizoen te kunnen gaan rijden."

De Formule 2 gaat dit jaar over 14 ronden en de races worden allen tegelijk met de Formule 1 gehouden. Naast een terugkeer naar onder meer Barcelona, de Red Bull Ring en Spa-Francorchamps staan ook Zandvoort en Imola op de F2-kalender.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS