Formule 1

VIDEO: Felipe Drugovich maakt eerste meters in de Aston Martin AMR22

Uitgegeven door Frank Korsel • 22 september 2022 16:20 • Print artikel

Nog geen twee weken geleden kroonde Felipe Drugovich van het Nederlandse MP Motorsport zich op het circuit van Monza tot kampioen in de Formule 2. De Braziliaanse coureur kon zijn geluk niet op, maar was nog een geen enkel Formule 1-team gelieerd. Sinds vorige week staat hij onder contract bij Aston Martin, vandaag draaide hij daar zijn eerste dag.

Felipe Drugovich

Na een sensationeel seizoen hengelde Drugovich in de een-na-laatste race van het seizoen het kampioenschap binnen. De coureurs die reed onder de leiding van Sander Dorsman mag in Abu Dhabi aan het einde van het seizoen voor de laatste keer in de Formule 2 zijn kunsten vertonen, maar deed dit vandaag al bij Aston Martin.

Het twintigjarige talent tekende vorige week een contract bij het Formule 1-team van Aston Martin en werd daarmee de eerste Aston Martin Junior-coureur. Na een ferme handdruk van Lawrence Stroll en rondleiding door de fabriek en een paar fotoshoots was het tijd voor het echte werk. De kersverse F2-kampioen stapte in de simulator van het team en reed voor het eerste met de virtuele Aston Martin AMR22.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS