Formule 1

UPDATE: Weersverwachting Formule 1 in Portugal

Uitgegeven door Bas Kaligis • 25 oktober 2020 12:50 • Print artikel

Zondag wordt voor de eerste keer een Formule 1 Grand Prix verreden in het Portugese Portimão. Het Autódromo Internacional do Algarve circuit ligt in de Algarve en is 4.692 kilometer lang. Speciaal voor RaceXpress bekijkt professioneel weerman Ed Aldus de weersverwachting voor dit weekeinde.

Algarve circuit Portimao Portugal

In oktober is het nog lekker weer in Portimão met een gemiddelde maximumtemperatuur van 24 graden. In de nacht daalt het kwik naar 14 graden. Er valt op 10 dagen regen, maar met 10 mm over de hele maand vallen de hoeveelheden erg mee. De warmste maanden zijn juli en augustus met in de middag een maximumtemperatuur van 28 graden en valt er vrijwel geen regen. De wind komt het gehele jaar vaak uit een noordwestelijke richting.

Zondag wordt de Formule 1 verreden in Portimão. De dag begint met veel zon, maar gaandeweg de dag neemt de bewolking vanuit het noordwesten toe. Zondagmiddag passeert vanuit het noordwesten een zwak koufront die voor wat nattigheid zou kunnen zorgen. Veel regen wordt er niet verwacht, het zal gaan om 1 of hooguit 2 mm. Er staat een matige noordwestenwind, windkracht 3 of 4. Bron: Weerman Ed Aldus. Naast het weerbericht van de Formule 1 tonen we nog meer interessante video's van Formule 1, de auto- en motorsport, karting en automotive. Check het eens en abonneer je gelijk dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS