Karting • Chrono

Twee NK-podiums voor Tim van Elleswijk: "Derde is mooi, maar ik ga natuurlijk altijd voor de eerste plaats"

Uitgegeven door Bart • 8 september 2020 19:26

Karter Tim van Elleswijk bewijst ook in zijn eerste jaar in de RK1 dat hij uit het juiste racehout gesneden is. In een startveld met jongens die al langer in deze klasse rijden, mocht de 12-jarige karter uit Waddinxveen dit weekend in Venray twee bekers ophalen. Bij de tweede wedstrijd van het NK 4-takt van Chrono Karting eindigde Van Elleswijk op de derde plaats overall en de tweede plaats in de Parolin RK1.

Tim van Elleswijk op de schouders bij zijn coaches

Twee weken geleden bij de uitgestelde start van het seizoen in Strijen werd Van Elleswijk vierde overall en tweede in de Parolin RK1. In het tweede NK-weekend op de kartbaan in Venray – in het midden van de Speedway- en Europese NASCAR-track – noteerde het jonge talent van NXT Racing in de races een vierde, tweede en derde plaats. Er zat misschien nog wel meer in als hij in de eerste race niet van de baan was getikt. “Ik had een beetje pech in de eerste race. Ik werd eraf getikt, maar vanaf de twaalfde plaats ben ik nog opgeklommen naar P4. Dat was een mooie inhaalrace.”

Voor zijn gevoel ging het in Venray al beter dan twee weken eerder in Strijen. “Derde is mooi, maar ik ga natuurlijk altijd voor de eerste plaats. Daar ga ik bij de volgende wedstrijd in Berghem mijn best voor doen. Het einddoel is om op het eindpodium te komen. Ik hoop kampioen te worden, maar er zitten wel een paar sterke coureurs bij in de RK1. Ik denk dat ik wel de snelheid heb om ze te verslaan, maar dan moet ik geen pech hebben zoals in de eerste race. Eén keer dagwinst zou ook al heel mooi zijn.”

Het kartavontuur begon voor Van Elleswijk op de binnenbaan van Zoetermeer. Vervolgens ging hij via de Formido Talentscouting naar het NK en slaagde hij afgelopen zomer in het Duitse Meppen als één van de jongste deelnemers voor zijn EU-racelicentie. Een autosportcarrière ligt in het verschiet. “Het is mijn droom om ooit in de Porsche 911 Cup te rijden.”

“Ik train af en toe in de auto’s, maar ik mag pas races rijden als ik 15 ben”, vertelt Van Elleswijk. “Ik heb via Raceplanet al eens in een Porsche 911 over Zandvoort gereden en onlangs heb ik op het TT Circuit in Assen een trackday in een Citroën C1 gereden. Over een paar weken hoop ik nog een trackday op het circuit van Zandvoort te rijden. Dat is erg gaaf om te doen. Mijn teambaas van NXT Racing Youri Verswijveren regelt daar veel voor. Dit jaar mag ik al in een Renault Twingo racen, maar nog niet in de DNRT. Dat mag pas als ik 15 ben.”

Yim van Elleswijk en Kas de Kreek

Moeder Anita van Elleswijk kijkt met veel genoegen naar de trainingen van haar zoon. “Maar de wedstrijden kijk ik nooit. Dat vind ik te spannend dat Tim er misschien afgetikt wordt of dat er iets anders mis gaat. De wedstrijden doet hij met zijn vader, die voor hem sleutelt en zorgt dat de kart er tip-top bijstaat, ik blijf dan in de tent en verzorg de catering. Noem het maar racestress, want de trainingen vind ik geweldig om te zien. Die mannetjes, teamgenootjes onder elkaar. Tim heeft al vanaf de Talentscouting een goede vriendschap opgebouwd met Kas de Kreek. Voor ons voelt ieder kartweekend als een soort vakantie en we gaan bijna ieder weekend naar de baan. Samen weg zijn met het team is geweldig om te doen. Ik zou niets liever doen dan ieder weekend naar de kartbaan gaan.”

Tim wil via deze weg graag zijn ouders, team NXT Racing en Youri Verswijveren bedanken. Daarnaast dankt hij uiteraard graag zijn sponsoren AutoService Boeser, Boonstoppel Truckservice, Tegelhuis Montfoort, Dirk van Zon Photografy en LKP Plants.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS