Karting • Chrono

Topweekend voor titelverdediger Jenson de Leeuw: “Ik laat mijn kop niet snel hangen”

Uitgegeven door Bart • 19 april 2023 05:30

Assen – Jenson de Leeuw heeft zich op perfecte wijze hersteld van een tegenvallend openingsweekend van het Nederlands kampioenschap van Chrono Karting. Bij de tweede ronde op de TT Junior Track in Assen was de 17-jarige karter uit Zeewolde afgetekend de sterkste in de ID Engines Shifter. De Leeuw wil maar wat graag zijn titel prolongeren en ligt na drie zeges weer op titelkoers.

Jenson de Leeuw

“Een topweekend!”, zo luidde de korte maar klinkende reactie van De Leeuw op zijn optreden in Assen. “Vooral na de tegenslag bij de eerste race in Kerpen. Met het team van ID Engines zijn we hard blijven trainen en ik ben heel positief over hoe het allemaal gaat. Vorige week hebben we goed getraind op de Landsard in Eindhoven en dat voelde al super aan. We merkten dat de kart nog niet helemaal perfect was en daar hadden we deze vrijdag ook nog wat problemen mee, maar we hebben vrijdag een goede afstelling gevonden en we waren vervolgens het hele weekend het snelst.”

Met een tijd van 44.095 pakte De Leeuw pole position en vervolgens won hij de drie races. In twee van de drie races zette de rijder van de Kartacademy bovendien de snelste raceronde neer, maar zo makkelijk als het klinkt ging het zeker niet. “Bij het begin van de racedag was ik best wel zenuwachtig. Het veld zit veel dichter bij elkaar dan vorig jaar en dat maakt het een stuk spannender. Het niveau is zeker omhooggegaan met de komst van Sam van Voskuilen, Sem Knopjes en nog een paar andere snelle rijders. Vorig jaar won ik meerdere races met grote voorsprong, maar dit jaar hebben we een voller veld en zit het veel dichter bij elkaar. Dat maakt het alleen maar leuker natuurlijk.”

De Leeuw vertrok de eerste race vanaf pole position, maar het werd door een lange ‘code slow’ geen makkelijke race. “We stonden lang stil voor de herstart en ik had mijn banden niet helemaal goed op temperatuur. Mijn herstart was daardoor niet top, maar ik kon die race toch winnen. De tweede en derde race heb ik gecontroleerd op P1 uitgereden. Zo heb ik goede punten kunnen scoren in de strijd om mijn titel te verdedigen. Na één minder weekend zal ik zeker niet opgeven en mijn kop laten hangen. Zo zie je maar, het kan snel omslaan en de goede kant op gaan.”

Jenson de Leeuw

Samen met het team van ID Engines werkt De Leeuw hard om de Shifter door te ontwikkelen. “Ik ben enorm positief over de ontwikkeling van de ID Engines Shifter en het nieuwe schakelsysteem. Het werkt top en dat we nog veel van dit soort mooie weekenden mogen hebben.”

Het Nederlands kampioenschap gaat in het weekend van 20 en 21 mei verder met de derde ronde op Kartbaan Strijen.

Jenson de Leeuw wil graag het team van de Kartacademy bedanken, met in het bijzonder Sjoerd Romkema en John Hogenstijn en daarnaast zijn monteur Toine Boessen, zijn vader en moeder voor de ondersteuning en uiteraard alle sponsoren. Dat zijn:

Food 4friends
A27 Expo Tapijt
Holland Reklame en Standbouw
De Weerdt Tentenverhuur
Deko Sign
Pascal Fysio
AV Bouwkunde
Dome Simulators
Mitra Zeewolde
Toine Works
Rijvaardigheidscentrum Lelystad
Media Supply
De Leeuw Event Support
Wine 4friends
Hessel en Aletta
Tapas het Oosten Zeewolde
Café Friends
Dutch Carpet Events
Ome Wim
GLOW Beautybar Zeewolde
Alra Jachtramen

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS