Karting • Chrono

Tim Ver Elst start seizoen in koningsklasse sterk met knappe P3! "Mooi begin van mijn seizoen"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 30 maart 2023 11:31

BERGHEM – In verband met school verscheen hij zaterdag pas op de baan in plaats van vrijdag, en toch slaagde karter Tim Ver Elst erin zeer knap derde te worden tijdens de eerste ronde van het NK KZ2. Nota bene met een gloednieuwe motor die hij nog niet getest had. De 21-jarige piloot uit het Belgische Werchter toonde op het circuit van Berghem in ieder geval dat hij ook dit seizoen weer een rijder is om rekening mee te houden.

Tim Ver Elst


“Het ging redelijk goed. We waren zaterdag met een nieuwe motor begonnen, een Vortex. Het ging direct goed, er zat een goed tempo in”, blikte de snelle Vlaming terug. “Het was zaterdag tijdens de training wel wat moeilijk omdat het weer de hele tijd wisselvallig was, dus het was moeilijk om de motor te testen. Maar we hebben de toch de regen-setup gevonden.”

De kwalificatie ging niet zo goed, erkende Tim. Daarin noteerde hij een ietwat teleurstellende twaalfde tijd. “Dat kwam omdat we net nieuwe banden hadden gepakt en dat bleek geen goede set. De oude set hadden we daarom terug gestoken voor de prefinale.”

Dat bleek te werken. Tijdens die regenrace was hij direct een stuk sneller. Tim: “Vooral naar het einde toe. Toen geraakte ik in het ritme. In de finale was het daarna even zoeken. De baan was aan het opdrogen en qua topsnelheid kwamen we iets tekort. De bandenspanning was goed. Eén spoor was droog. Dus het was niet heel gemakkelijk om in te halen.”

Hij was als zesde gestart en reed vervolgens gedecideerd naar voren. “Toen ik op de derde positie terechtkwam, heb ik die proberen vast te houden. Jeffrey Fikse kwam me op het einde nog voorbij, maar hij had een ingeklikte bumper waarvoor hij vijf seconden straf kreeg. Zo werd ik toch nog derde.”

Tim Ver Elst


Ver Elst was zeer tevreden over zijn optreden. Het is tenslotte de koningsklasse en daarin rijdt, zo weet Tim maar al te goed, een sterk deelnemersveld. “Dit resultaat is dus zeker niet verkeerd. Zeker ook gezien dat we zaterdag pas aankwamen terwijl de andere jongens al sinds vrijdag hier reden en konden testen.”

Gelukkig kon Tim bogen op veel ervaring in de KZ2-kart. Hij is inmiddels bezig aan zijn vijfde seizoen in de klasse. “Dat is dus al redelijk lang. Ik weet ondertussen goed wat ik moet doen. En ik blijf nog wel even racen in deze klasse. De versnellingen, het afschakelen, het afremmen, de acceleratie, alles is er mooi aan. En het gaat hard natuurlijk.”

Bovendien bezoekt hij al sinds jaar en dag met zijn vader de circuits. “Het is heel gezellig en leuk dat we samen een hobby kunnen hebben en dat we samen altijd weg kunnen zijn. Dat houden we zo nog wel even vol.”

Dit jaar rijdt Tim het NK en ook het WK in Wackersdorf. Die laatste race is voor hem uiteraard de belangrijkste van het seizoen. “Ik heb weleens in Wackersdorf getraind, dus ik ken de baan. Ik ben heel benieuwd hoe het daar zal gaan. Mijn resultaat in Berghem is dan alvast een mooi begin van mijn seizoen!”

Tim bedankt Udo van Vaza Racing, zijn monteur, zijn teambaas, SLC Racing en zijn ouders en zijn vriendin. Tim Ver Elst wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door Garage Ver Elst.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS