Autosport Internationiaal Singleseaters • Indy Car

Theo Pourchaire maakt IndyCar-seizoen met McLaren af, maar kijkt Indy 500 vanaf de zijlijn.

Uitgegeven door Frank Korsel • 10 mei 2024 11:55

Theo Pourchaire werd in Long Beach ingevolgen om Callum Iliott te vervangen bij het IndyCar-team van McLaren. In Long Beach en tijdens de Grand Prix van Alabama liet hij goede dingen zien. McLaren laat hem dit seizoen afmaken. Pourchaire rijdt alleen niet in de Indy 500, dan stapt Ilott in de nummer 6 McLaren

Theo Pourchaire

Iliott verving David Malukas, die in de winter gewond raakte bij een fietsongeluk. Iliott reed in St.-Petersburg en Thermal, maar kon in Long Beach niet rijden. Hij moest in Imola op apél verschijnen tijdens de tweede ronde van het WEC. Pourchaire werd opgebeld om te rijden in Long Beach en Alabama. Vorige week maakte McLaren bekend dat ze Malukas laten gaan.

Pourchaire, die dit jaar eigenlijk zou rijden in het Japanse Super Formula, maakt dit IndyCar-seizoen. Dit weekend rijdt hij nog de Grand Prix op de Indianapolis Roadcourse, maar zit hierna bijna een maand stil. De Indy 500 moet hij namelijk vanaf de zijlijn toekijken.

Pourchaire is dolblij dat hij dit seizoen bij McLaren mag afmaken: “De IndyCar kent enkele van de beste races in de autosport, en nu kan ik dat met ervaring zeggen. Ik kijk ernaar uit om deze uitdaging de rest van het seizoen aan te gaan met Arrow McLaren. Dit is een speciale kans en ik ben vastbesloten om te leren en te verbeteren, terwijl we elk raceweekend op de baan komen. Ik heb genoten van mijn eerste twee races met het team en ik weet dat we veel potentieel voor ons hebben. Uiteraard wil ik Zak, Gavin en Tony, evenals het Sauber F1-team, bedanken voor het mogelijk maken van dit alles”, vertelt Pourchaire in een persbericht van McLaren.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS