Karting • Chrono

Senn Lindeman is pas 9, maar de benjamin van de Minimax-klasse pakt razendknappe zege in Kerpen

Uitgegeven door Bas Kaligis • 8 juni 2023 06:30

KERPEN – Senn Lindeman is pas negen jaar, rijders in zijn klasse zijn vaak twee jaar ouder dan hij en toch is hij ze allemaal de baas. Zondag was de Minimax-karter uit Nuenen heer en meester tijdens de races in het NK Rotax Max van Chrono Karting op het circuit van Kerpen. Hij won op de Duitse Erftlandring zowel de kwalificatie als de prefinale en de finale!

Senn Lindeman

“Ik had niet echt verwacht dat ik zo sterk zou zijn, maar ik hoopte wel minimaal een plek in de top vijf”, zei Senn enigszins beduusd, maar met een tevreden glimlach. “Dat is wel gelukt.”

Dat Senn snel zou zijn, diende zich al aan het begin van het raceweekeinde aan. “De kart was vrijdag al goed. Ik had meteen een van de snelste rondetijden”, blikte Senn terug. “De kwalificatie ging wel goed. Ik had achtenhalve minuut de poleposition in bezit, maar in de laatste minuut werd mijn tijd met één tiende van een seconde verbeterd.” Dat liet hij natuurlijk niet op zich zitten. “Daarna verbeterde ik die tijd met één tiende. Toen had ik weer pole.”

En zo had de talentvolle Nuenenaar zichzelf de perfecte uitgangspositie verschaft voor de prefinale. Want die mocht hij nu vanaf de eerste plek beginnen. “Ik had een perfecte start. Ik hield de leiding en kon de race daarna op één uitrijden. Ik moest maar één of twee keer verdedigen.”

Stoïcijns en zonder fouten snelde Senn onder zware omstandigheden zo naar weer een overwinning in het NK. Daardoor mocht hij daarna ook de finale vanaf poleposition beginnen. Helaas kende hij in die race een iets mindere openingsfase. “Ik lag wel op één in het eerste rondje, maar in de tweede ronde werd ik ingehaald door een paar rijders en lag ik op drie of vier. Daarna heb ik ze vrij vlug terug ingehaald.”

En dus claimde Senn opnieuw het maximale aantal punten. Het betekende uiteraard goede zaken voor het NK waarin hij de leiding nam. “Voor het weekend was ik wel al eerste rookie in het NK Minimax, maar stond ik tweede in het kampioenschap. Nu sta ik in het rookieklassement en in het algemeen klassement op één!”

Razendknap natuurlijk. Vooral als je bedankt dat Senn als negenjarige coureur racet tussen jongens die al elf of twaalf jaar zijn. Het deert hem geenszins, zei Senn. “Ik moet gewoon zo goed mogelijk gas geven. Dan lukt het.”

Senn Lindeman

Wel, dat bleek. Het was opnieuw goed voor zijn zelfvertrouwen. En dat is goed met het oog op zijn volgende wedstrijd. Senn maakt later deze maand namelijk zijn debuut in de Wold Series Karting (WSK) in Italië. Dat is de meest competitieve internationale klasse ter wereld.

Senn gaat in dat kampioenschap debuteren op het circuit van Sarno, aan de voet van de vulkaan Vesuvius. De baan kent hij al. “Ik heb hier een week getraind. Ik vond het een leuke baan, met een keilang recht stuk. Ik ging daar 108 kilometer per uur. En dat niet eens in een slipstream.

In het WSK kan Senn rekenen op zeer zware tegenstand aangezien de beste rijders van de wereld daar aan de start verschijnen. “We hebben geen doelstelling. Ik wil er vooral veel leren en ervaring opdoen!”

Senn bedankt al zijn sponsors en zijn team Paauwer Kart Racing.

Senn Lindeman wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door:

Sanders Airconditioning
Gallé Installaties
Lindeman Auto's
Kalil Export
The Project
Fleetaccess B.V.
Starrtrans Transport B.V.
Always Better Cars

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS