Karting • Chrono

Senn Lindeman mag weer voor Team Nederland naar de Rotax Max Grand Finals! "Voelt zeker fijn om naar Bahrein te gaan!"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 11 oktober 2023 12:31

BERGHEM – Tijdens de voorlaatste ronde van het Nederlands kampioenschap Rotax Max verzekerde karttalent Senn Lindeman zich van een ticket voor de Rotax Max Challenge Grand Finals; de jaarlijkse 'Olympische Spelen' van het karten. Hij had daarvoor genoeg aan zijn vierde plaats in de Minimax-klasse. Nu mag de negenjarige Nuenenaar begin december dus naar Bahrein voor het officieuze WK voor Rotax Max-rijders!

Karttalent Senn Lindeman pakt ticket voor NK Rotax Max!

“Het voelt zeker fijn om naar Bahrein te gaan!”, zei een trotse Senn zondag na afloop van de races op het circuit van Berghem. Het is voor de piepjonge snelheidsduivel al de tweede keer dat hij aan het prestigieuze evenement mag meedoen. Want vorig jaar was hij ook al van de partij. Destijds in Portimão, in de Micromax-klasse.

“Daar was ik toen dertiende door wat pech. Een plek in de top tien was zeker mogelijk geweest.” Of het realistisch is om opnieuw voor een toptienplaats te gaan, wist Senn niet, die in 2022 nog Nederlands kampioen werd in de Micro-Max. “Voor dit jaar hoop ik zo goed mogelijk te presteren, Ik rijd nu een niveau hoger, in de Minimax-klasse en ben rookie (eerstejaars rijder in de klasse, red.), dus het zal moeilijker zijn dan vorig jaar.”

Ook weet hij niet precies wat hij in Bahrein kan verwachten. “Ik ben er nog nooit geweest. Ik heb ook nog niks van het circuit gezien, ook geen filmpjes. Maar ik kijk er heel erg naar uit. Ik weet van vorig jaar dat het een heel leuk evenement is. Ook alles eromheen is leuk. Er is veel te doen, veel muziek. En ik vind het vet dat ik weer voor Team Nederland mag uitkomen.”

Want deelnemers aan de Grand Finals komen uit voor hun land. In totaal doen er een kleine vierhonderd rijders mee uit ruim zestig landen. Wie kampioen wordt heeft dus een wel heel prestigieuze titel op zijn naam staan. Senn hoopt de Grand Finals ooit een keer te winnen. “Beter kan het niet.”

Karttalent Senn Lindeman pakt ticket voor NK Rotax Max!

Met zijn vierde plek in Berghem bewees de coureur van topteam Paauwer Kart Racing opnieuw een vaste waarde voorin te zijn. Al had het normaal gesproken best nog beter kunnen eindigen, wist de Nuenenaar. “Het rijden ging wel goed, alleen we begonnen met wat pech in de kwalificatie en dan wordt het wat lastiger om naar voren te rijden vanaf P13. Dat was jammer. Maar dat kan gebeuren in het karten.”

Het seizoen loopt langzaam op zijn einde, maar Senn heeft nog een paar races te gaan voordat hij naar Bahrein afreist. Zo heeft hij behalve de laatste ronde van het NK in de Rotax Max Minimax-klasse ook nog een ronde in het NK Mini 60-kampioenschap voor de boeg. Want ook aan die titelstrijd doet Senn mee.

“Ik hoop daar in de top vijf te eindigen. Het is geen gemakkelijke klasse. Ik vind het misschien nog wel leuker dan de Minimax. Het niveau is ook hoog, dus dat is leuk. Door in beide klassen te racen heb ik het gevoel dat ik dit seizoen veel bijgeleerd heb. Zoals proberen constanter te rijden, beter verdedigen en inhalen.” Komt dat even mooi uit voor de Grand Finals. Wie weet zit die toptienplaats in de Minimax-klasse er wel in!

Senn bedankt al zijn sponsors, Paauwer Kart Racing en zijn familie.

Senn Lindeman wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door:

Sanders Airconditioning
Gallé Installaties
Lindeman Auto's
Kalil Export
The Project
Fleetaccess B.V.
Starrtrans Transport B.V.
Always Better Cars

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS