Formule 1

Racing Point vreest: "Hopelijk hoeven we geen motor te wisselen"

Uitgegeven door Bart • 30 juni 2020 07:10 • Print artikel

Het team van Racing Point oefende vorige week op het circuit van Silverstone de nieuwe veiligheidsprotocollen van de Formule 1. Volgens teammanager Andrew Green gaan de nieuwe richtlijnen drastische gevolgen hebben voor de teams. Het vervangen van onderdelen zal vanwege het afstand houden langer duren en de tijd is gelimiteerd. En dat waar teams in het verleden ooit nog wel eens in de nacht bezig waren aan de auto.

Sergio Perez


"Het wordt wel een uitdaging", zegt Green op de officiële website van de Formule 1. "Aanpassingen aan de auto zullen langer duren dan normaal. Het neemt meer tijd in beslag en dat proberen we te managen. We hebben ook maar beperkte tijd om aan de auto te werken. Er is een avondklok, dus moeten we kijken hoe lang iedere aanpassing aan de auto nu gaat duren."

"Alles moet opnieuw gepland worden om zeker te zijn dat we deadlines halen en de avondklok regel niet overtreden. Hopelijk hoeven we geen motor te vervangen, want dat zal extra veel tijd in beslag nemen. Dat redden we misschien niet."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS