Autosport Internationiaal Singleseaters • NEC Formule Renault 2.0

Podium voor Richard Verschoor in Formule Renault 2L op Hockenheim, vierde plaats voor Jarno Opmeer

Uitgegeven door Johan Vis • 10 oktober 2017 16:09

KNAF Talent First-autorensporttalent Richard Verschoor heeft op het circuit van Hockenheim tijdens de afsluitende ronde van het NEC Formule Renault 2.0 kampioenschap in race één een zwaarbevochten derde plaats behaald. In de laatste race van de dag moest de 16-jarige KTF Red Bull Junior zich tevreden stellen met de vijfde positie. KTF-autorensporttalent Jarno Opmeer leek in race twee op een podiumfinish af te stevenen, maar eindigde uiteindelijk als vierde, nadat de 17-jarige KTF Renault Sport Academy-rijder eerder op de dag na een moeilijke wedstrijd als zevende de finish was gepasseerd.

FR2l NEC

Om in de meer dan een maand lange pauze tussen de voorlaatste en afsluitende ronde van de Eurocup Formule Renault 2.0 wedstrijdritme te behouden, hadden KNAF Talent First-autorensporttalenten Richard Verschoor en Jarno Opmeer de Northern European Cup (NEC) Formule Renault 2.0 wedstrijden op de Hockenheimring aan hun kalender toegevoegd. Veel andere Eurocup-teams hadden dit voorbeeld gevolgd en daarmee stond er op het Duitse circuit een sterk deelnemersveld aan de start. De kwalificaties werden op een natte baan verreden en daarbij toonde het MP Motorsport-duo opnieuw aan in de regen uitstekend uit de voeten te kunnen. Nadat Verschoor in de vrije training al op plek één was beland, klokte de 16-jarige KTF Red Bull Junior een derde respectievelijk vijfde tijd, terwijl Opmeer deze volgorde omdraaide en in de kwalificatie voor race twee met een derde plek de betere uitgangspositie voor zich opeiste.

FR 2L

Op de wedstrijddag was het echter droog en de omstandigheden dus heel anders. In de eerste race had Verschoor met een uitstekende start direct de tweede plaats te pakken, maar kwam vervolgens onder druk van Sacha Fenestraz, de leider in de tussenstand van de Eurocup Formule Renault 2.0. Een aantal ronden wist de KTF-rijder de Fransman achter zich te houden, maar moest zich uiteindelijk gewonnen geven. Daarmee was de strijd nog niet over want inmiddels was Gabriel Aubry aangesloten, ook een rijder met meerdere Eurocup-zeges op zijn naam. In een prachtig gevecht waarin de wielen elkaar raakten wist Verschoor op fraaie wijze zijn derde positie te verdedigen, om in de laatste ronden zelfs weer van zijn achtervolgers weg te lopen en zo een zwaarbevochten podiumpositie veilig te stellen. Opmeer kende ook een sterke start en lag direct vierde. Gaandeweg de race verloor de 17-jarige KTF Renault Sport Academy-rijder echter snelheid, kon zich niet verdedigen tegen zijn achtervolgers en viel terug naar een zevende plaats aan de finish.

null

Bij de start van race twee wist Opmeer zijn derde positie te behouden en raakte vervolgens in gevecht met zijn MP Motorsport-teamgenoot Verschoor, die met een fraaie inhaalactie kort na de start een plekje winst had geboekt. Naar mate de race vorderde naderde echter Alexander Vartanyan, en hoewel de twee Nederlanders hun posities fel verdedigden, moesten ze zich op basis van de hogere topsnelheid van de Rus gewonnen geven. In elkaars slipstream vielen Opmeer en Verschoor met een vierde en vijfde positie net buiten het podium. “We hadden maar een paar rondjes op een droge baan gereden, dus in de eerste race was het vooral wennen en daarbij was de balans van de auto ook niet goed. Voor race twee hadden we dit aangepast en ging het gelijk een stuk beter. We hebben wat dingetjes geprobeerd en het was goed om de nodige wedstrijdkilometers te maken”, aldus Opmeer.

null

Verschoor was nog wel tevreden met zijn eerste race, maar toch overheerste de teleurstelling. “In de regen ging het nog best goed, maar op droog misten we gewoon de snelheid. Fenestraz kon ik nog een tijdje achter me houden, maar dat gaat ook ten koste van je eigen race omdat er steeds meer rijders aansluiten. Met Aubry was het een aardige strijd en ik was eigenlijk verbaasd dat ik hem achter me kon houden. Op zich was dat daarmee nog wel een goede race. In race twee probeerde ik Jarno een paar keer in te halen, maar voor zijn neus was er ook een gevecht waardoor er geen ruimte was.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS