Autosport Internationiaal Singleseaters • NEC Formule Renault 2.0

Verstappen hard in de muur op rechte stuk, Geerts toont potentieel + UITSLAGEN

Uitgegeven door Casper Bekking • 26 maart 2014 08:56

HOCKENHEIM De tweede testdag van de Formule Renault Northern European Cup op het Duitse circuit van Hockenheim heeft Martin Kodric de snelste tijd opgeleverd. De talentvolle coureur van Fortec Motorsport zette in de middag de snelste tijd op de klokken. Hij bleef daarmee Louis Deletraz 0.060 seconden voor. Max Verstappen volgde op slechts 0.007 seconden van de Zwitser met de derde tijd. Ben Barnicoat en Raoul Owens maakten in de snellere middagsessie de top-5 vol.

Max Verstappen kende een ongelukkige ochtend. De talentvolle Limburger crashte vroeg in de sessie toen hij bij het opkomen van het rechte stuk te wijd ging en met een wiel buiten de baan terecht kwam. Daardoor knalde hij met flinke snelheid in de pitmuur maar kon ongedeerd uitstappen. MP Motorsport moest hard aan het werk om de auto op te lappen maar in de middag kon het team weer naar buiten, wat resulteerde in de tweede tijd.

Rookie Roy Geerts, afgelopen jaar kampioen in de Formule Renault 1.6 NEC Junior Cup, voelt zich steeds beter thuis bij zijn team AV Formula. De snelle rijder zette in de ochtend een keurige vijfde tijd neer, in de middag eindigde hij sterk als zesde. In de ochtend ging de snelste tijd naar de Pool Jakub Dalewski, gevolgd door de talentvolle Britten Ben Barnicoat, Raoul Owens en Seb Morris.

Klik HIER voor de uitslag van de ochtendsessie.

Klik HIER voor de uitslag van de middagsessie.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS