Autosport Internationiaal Singleseaters • NEC Formule Renault 2.0

Janneau Esmeijer ambitieus: "Formule Renault staat echt op nummer 1"

Uitgegeven door Mara Wustmans • 21 maart 2014 11:35

Janneau Esmeijer staat aan de vooravond van zijn tweede autosportseizoen. De talentvolle autocoureur uit Kedichem maakte vorig jaar zijn debuut in de Formule Renault 1.6, nadat hij eerder in de karts al prachtige resultaten behaalde. Tegenover Racexpress blikt de coureur uit het team van Provily Racing vooruit op het aankomende seizoen: "Ik ga dit jaar in het FR 1.6 NEC junior kampioenschap rijden, waarbij we racen op Zandvoort, Assen, de Nürburgring, Spa en Zolder."

Janneau Esmeijer Zandvoort

"Het wordt mijn tweede jaar in de autosport, en ik heb nu dus al een jaar ervaring. Vorig seizoen ging redelijk goed, maar de eerste races waren flink wennen. De autobeheersing is heel anders dan bij een kart. Maar ook voor het team was dat het eerste jaar in deze klasse, dus ook voor hen was het wennen."

De zestienjarige Esmeijer heeft vorig jaar veel kunnen leren, en heeft daarom dit jaar slechts één doel voor ogen: "Mijn doel is om het kampioenschap binnen te halen. Ik hoop daarvoor eerst nog veel te kunnen testen, want er valt voor het team en mij nog veel te leren over de afstelling van de auto. Ik hoop ook meer vertrouwen in de auto te krijgen, en kleine verschillen in de set-up beter te kunnen aanvoelen. Het wordt een mooi jaar, want het veld is verdubbeld en er zijn ook meer races. Ik kijk er echt naar uit!"


Op 18 - 21 april start het seizoen van de FR 1.6 NEC op het duinencircuit in Zandvoort, en kan Esmeijer zijn stuurmanskunsten bewijzen. Naast het trainen in de auto, bereidt Janneau zich intussen ook in de kart voor op deze eerste race: "Om mijn fysieke conditie en reactievermogen op peil te houden, train ik tussendoor nog met een 125cc versnellingskart. Misschien kan ik hiermee zelfs een paar races meerijden." Toch gaat er voor de talentvolle rijder niets boven de FR 1.6: "De Formule Renault staat echt wel op nummer 1!"

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS