Autosport Internationiaal Singleseaters • NEC Formule Renault 2.0

Podium Richard Verschoor op de Red Bull Ring: "Team heeft compleet andere auto opgebouwd"

Uitgegeven door Johan Vis • 23 juli 2018 17:08

KNAF Talent First-autorensporttalent Richard Verschoor is het tweede deel van het Eurocup Formule Renault 2.0-seizoen uitstekend begonnen. Op de Red Bull Ring pakte de 17-jarige KTF-rijder in de eerste race met een tweede plaats zijn eerste podium van het seizoen, om in race twee met een vierde positie opnieuw kostbare punten voor het kampioenschap te scoren. Verschoor was in Oostenrijk zowel in de kwalificaties als in de races de best geklasseerde rijder van Josef Kaufmann Racing. “Een mooi resultaat. Dit is na de tegenvallende start van het seizoen goed voor het zelfvertrouwen en smaakt naar meer”, aldus een tevreden Verschoor.

Podium en kostbare punten voor Richard Verschoor op de Red Bull Ring

Na een pauze van bijna twee maanden pakte de Eurocup Formule Renault 2.0 de draad weer op met de vijfde ronde van de serie op de Red Bull Ring, het fraaie Oostenrijkse Grand Prix-circuit. Het eerste deel van het seizoen was voor KNAF Talent First-autorensporttalent Richard Verschoor zeker niet naar verwachting verlopen en dus was de 17-jarige Nederlander erop gebrand om bij de herstart van het seizoen zijn ware snelheid te laten zien. Voor KNAF Academy-pupil Jarno Opmeer waren de wedstrijden op de Red Bull Ring zelfs de start van het seizoen, nadat de 18-jarige MP Motorsport-rijder noodgedwongen de eerste helft van dit jaar vanaf de zijlijn moest toekijken.

In de eerste kwalificatie maakte Verschoor meteen zijn bedoelingen duidelijk en zette in zijn groep de derde tijd op de klokken, goed voor een vijfde startpositie in race twee. De kwalificatie die de startopstelling van race één moest bepalen, verliep voor de rijder van Josef Kaufmann Racing zelfs nog beter. Dit keer zette Verschoor in zijn groep de snelste tijd op de klokken en eiste daarmee in het 26 auto’s tellende veld de tweede startpositie voor zich op. Vanaf de eerste rij behield Verschoor bij de start zijn tweede positie en ook na de herstart vanachter de safetycar kwam de tweede plaats van het jonge Nederlandse talent geen moment in gevaar. Toen vervolgens tegen het eind van de race de regen met bakken uit de hemel kwam, besloot de wedstrijdleiding de wedstrijd voortijdig te beëindigen en was de eerste podiumpositie van dit seizoen voor Verschoor een feit. Met zijn tweede plaats scoorde Verschoor met afstand zijn beste klassering van dit seizoen. “Het team heeft na de tegenvallende resultaten in de eerste races eigenlijk een compleet andere auto opgebouwd, en daarmee is de snelheid weer terug. Ik ben heel blij met deze tweede plaats en hoop dat het een soort start is van een nieuw seizoen”, keek een tevreden Verschoor op zijn eerste race terug. Helaas kreeg Verschoor slechts de helft van het bij een tweede plaats behorende aantal punten. De race was namelijk dertig seconden te vroeg stopgezet, waardoor de voor het toekennen van de volle punten noodzakelijke 75% van de oorspronkelijke racelengte niet werd gehaald.

In race twee moest de als vijfde vertrokken Verschoor kort na de start even van zijn lijn en verloor daarmee een plaatsje. Een ronde later herstelde de KTF-rijder met een fraaie uitremactie de oorspronkelijke volgorde. Door de actie was er echter een gat gevallen naar de top vier en hoewel Verschoor nog alles op alles zette, miste hij net het tempo op weer aansluiting te krijgen. Aan de andere kant profiteerde de Nederlander van de strijd achter zijn rug en reed snel bij zijn achtervolgers weg waardoor de vijfde positie niet in gevaar kwam. Omdat een voor hem gefinishte rijder na afloop een tijdstraf kreeg opgelegd, promoveerde Verschoor naar de vierde plaats en scoorde niet alleen opnieuw kostbare punten voor het kampioenschap, maar was net als in race één de hoogst geklasseerde rijder van Josef Kaufmann Racing. “Ik moest na de start een verdedigende lijn kiezen, had daardoor een mindere exit en werd gepasseerd. Op een plek waar hij het niet verwachtte pakte ik hem vervolgens al snel weer terug. In het begin lag mijn tempo redelijk gelijk aan dat van de top vier, maar later moest ik ze laten lopen. Dat is dus iets waar we nu aan moeten gaan werken. Maar vooraf had ik getekend voor een tweede en vierde plaats”, aldus Verschoor over zijn beste Eurocup-weekend tot nu toe. Op de Red Bull Ring voegde Verschoor in één raceweekend 21 punten aan zijn tot nu toe gescoorde acht punten toe en is daarmee in de tussenstand van het kampioenschap opgeklommen naar de elfde positie.

Voor Opmeer verliep zijn eerste raceweekend van het seizoen teleurstellend. In de tweede kwalificatie zette de MP Motorsport-rijder de 19de tijd op de klokken en hoewel Opmeer diverse fraaie gevechten leverde, passeerde hij uiteindelijk in de eerste race ook als 19de de finish. In de andere kwalificatie had Opmeer met motorische problemen te kampen en was daarmee veroordeeld tot een startplek op de laatste rij. Helaas dook er een paar ronden na de start opnieuw een probleem op waardoor Opmeer zijn auto in de pits moest parkeren.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS