Autosport Internationiaal Singleseaters • NEC Formule Renault 2.0

Formula Renault Northern European Cup gaat verder onder nieuwe naam: "klasse loopt nu al 13 jaar"

Uitgegeven door Stefan Kerk • 30 oktober 2018 09:14

De Formula Renault Northern European Cup gaat in 2019 verder onder de nieuwe naam:FormulaNEC powered by Renault. De organisatie heeft dit bekend gemaakt in een officiëel persbericht.

Formule NEC powered by Renault

De klasse behoudt verder zijn 2.0 liter motoren met Taatus-chassis en gaat rijden op zeven verschillende banen met onder andere Spa, Silverstone, Barcelona, Monza en Pau. Ook worden er twee pre-season tests gehouden om de coureurs klaar te stomen voor het seizoen en een eventuele overstap naar de Formule 4.

Het weekend-format blijft hetzelfde met een vrije training van 30 minuten, een enkele kwalificatiesessie en twee races van 25 minuten. Ook wordt de FormulaNEC powered by Renault één van de meest kosten-efficiënte klasses. De teams mogen maar 250.000 euro besteden aan de auto over een heel seizoen.

Promoter Nick de Haas is tevreden met een nieuwe overeenkomst met de organisatie: “De klasse loopt nu al 13 jaar en het is goed om te zien dat we er nu minstens twee jaar aan toe kunnen voegen. Ons doel is om aanstormende talenten klaar te stomen voor de hogere klasses met een kleiner budget.”

Organisator Jurgen Evers denkt dat de klasse een goed vooruitzicht heeft: “We gaan ook komend jaar weer naar bekende Formule 1-circuits, maar ook naar het iconische Pau en het welbezochte Assen, waar we vorig seizoen een bezoekersaantal van ongeveer 70.000 mensen hadden. We hebben alle ingrediënten om er een spannend veertiende seizoen van te maken. Ook onder een nieuwe naam.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS