Autosport Internationiaal Singleseaters • NEC Formule Renault 2.0

Formula Renault 2.0 NEC klaar voor sprankelend seizoen 2017 + KALENDER

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 30 januari 2017 15:27

Het Formula Renault 2.0 Northern European Cup seizoen 2017, het 12e in haar historie, is er met zeven rondes op prestigieuze circuits klaar voor om het beste seizoen te zijn ooit. De raceklasse met ondersteuning van Renault Sport, is wederom de top junioren single-seater formule op het continent.

2017 Formula Renault 2.0 NEC


Één van de hoogtepunten op de kalender is het bezoek van de Formula Renault 2.0 Northern European Cup aan het Circuit Paul Ricard, het nieuwe thuis van de Formule 1 Grand Prix van Frankrijk in 2018. Ook keert de serie terug op het immense populaire Zandvoort. Daar wordt in mei een speciaal evenement gehouden met een familie tintje wat gegarandeerd veel publiek trekt.

In 2016 piekte de grid op 30 auto's in een sterke competitie. Iedere coureur die slaagt in de top van de Northern European Cup, mag zich rekenen tot de beste van zijn generatie. Valtteri Bottas, Carlos Sainz Jr. en Antonio Felix da Costa zijn hier een voorbeeld van successen uit de NEC. Van de Britse top in racen, claimde de veelbelovende Lando Norris de kroon het afgelopen seizoen. Identieke machines, in de vorm van het, Tatuus FR2.0/13 chassis en 210BHP twee-liter Renault Sport krachtbron, zorgen voor een intense competitie. Verdere stimulans komt uit de ondersteuning van Renault Sport, de Franse fabrikant zorgt voor een drijfveer naar de NEC coureurs inclusief vrije toegang tot de Formula Renault Eurocup 2018. Bekendmaking van meer prijzen volgt tijdens het seizoen.

2017 Formula Renault 2.0 NEC


De organisatoren van de serie presenteren officiële test evenementen, deze worden gehouden in de nabije toekomst. De opzet in het weekend, wat succesvol was in de afgelopen jaren blijft grotendeels onveranderd en ziet er als volgt uit: twee vrije training sessies, twee kwalificatie sessies en twee races per weekend. Dit geeft de coureurs voldoende tracktime.

Formula Renault 2.0 NEC Series Co-ordinator, Jurgen Evers: "We zijn opgewonden over het 2017 seizoen. De Formula Renault 2.0 had een prachtig jaar in 2016. Ik geloof dat dit jaar minstens zo goed, dan wel beter wordt. We zijn trots op de kalender, geweldige circuits en groot publiek in Europa, iedere locatie heeft een andere uitdaging. Het geeft ervaring voor de carrières van de coureurs en ervaring op Grands Prix circuits. Er is bijna geen betere plaats voor een jonge coureur om het vak te leren in een vroeg deel van hun carrière. Met identieke machines en een erg redelijk budget."

Renault Sport Racing Sporting Manager, Tarik Ait Said: "We zijn blij onze support te leveren in 2017 aan een erg interessant Formula Renault 2.0 NEC season. Voor vele jaren is deze klasse een opstap in single seater racen.We denken dat het zich zal bewijzen erg effectief te zijn in het steunen van Renault Sport Racing’s single-seater en detectie van coureurs strategie. Zonder twijfel is het een competitie die je gedaan moet hebben voor alle jonge coureurs die bereid zijn een stap hoger te gaan in de Formula Renault 2.0 Eurocup volgend seizoen. wat in potentie de weg is naar de Formule 1."

Formula Renault 2.0 NEC 2017 kalender:

21-23 April: Spa-Francorchamps (TCR Benelux, Belcar)
19-21 Mei: Zandvoort (Family Days)
23-25 Juni: Monza (Clio Cup Italia, Boss GP)
04-06 Augustus: Assen (Gamma Racing Days)
17-19 Augustus: Circuit Paul Ricard (Creventic 24H Proto Series)
15-17 September: Nürburgring (SRO GT Sprint)
22-24 September: Hockenheim (ADAC GT Masters)

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS