Autosport Internationiaal Singleseaters • NEC Formule Renault 2.0

Steijn Schothorst pakt leiding in kampioenschap, Roy Geerts toont snelheid

Uitgegeven door Casper Bekking • 27 mei 2014 13:40

SILVERSTONE Het tweede raceweekend van de Formule Renault 2.0 Northern European Cup vond afgelopen weekend plaats op de legendarische baan van Silverstone. De omstandigheden waren Brits: regen op zaterdag en een waterig zonnetje op zondag. De twee Nederlanders in het veld toonden regelmatig hun snelheid. De ervaren Steijn Schothorst presteerde zeer constant en is de nieuwe leider in de strijd om de felbegeerde titel.


In de ochtend regende het flink waardoor de baan nog nat was toen de eerste race van start ging. Wegens veiligheidsredenen reden de jonge coureurs twee formatieronden en werd de race met drie minuten ingekort. De eerste rij bestond uit twee ART-coureurs met Aurelien Panis op pole position, met daarnaast Levin Amweg. De Zwitser zette een sterke race neer en pakte de zege, een halve seconde voor zijn aandringende teamgenoot. Jake Hughes en Gustav Malja, beiden vertrokken vanaf de tweede rij, eindigden als derde en vierde. Steijn Schothorst reed vanaf de achtste startpositie een sterke race en werd als vijfde afgevlagd. Rookie Roy Geerts hield het hoofd koel in de lastige omstandigheden en klom op tot de twaalfde stek. In de trainingen toonde de regerend kampioen van de Formule Renault 1.6 NEC Junior Cup zijn snelheid met een knappe elfde en zevende tijd in het sterke veld. De twaalfde plaats in race 1 op Silverstone betekende zijn tweede puntenfinish van het nog prille seizoen en zijn beste resultaat tot nu toe.

In de tweede race was de baan volledig droog, met Seb Morris, vorig jaar vicekampioen in het Brits Formule 4, op pole position. In de openingsfase kwamen Levin Amweg en Gustav Malja met elkaar in aanraking waardoor voor beiden de race direct over was. Ondanks stevig aandringen van Callan O'Keeffe behield Morris de leiding en scoorde zo zijn eerste zege. Achter O'Keeffe finishte Steijn Schothorst na een sterke opmars vanaf de zevende plaats als derde. De talentvolle Nederlander vertrok daardoor als kampioenschapleider uit Engeland. Roy Geerts viel helaas vroeg in de race uit.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS