Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule E

Nissan pakt waardevolle punten in beide races van eerste Shanghai E-Prix

Uitgegeven door HJ van Keulen • 28 mei 2024 11:30

Amsterdam Het Nissan Formula E Team heeft in zowel race 11 als race 12 van het ABB FIA Formula E World Championship 2024 punten gescoord. Daarmee handhaaft het team zich op de derde plaats in het teamklassement. Coureur Oliver Rowland werd vierde op zaterdag en tiende op zondag tijdens het eerste bezoek van het Formula E-circus aan Shanghai.

Nissan Formula E Team

Het ABB FIA Formula E World Championship keerde voor het eerst sinds 2019 terug in China. Beide dagen van afgelopen weekend zaten vol actie, overal in het deelnemersveld.

Race 11 op zaterdag
In de kwalificatie voor race 11 van zaterdag bereikte Oliver Rowland de finale. Daarin veroverde hij de tweede plaats op de startgrid voor de race. Sacha Fenestraz kwam echter 0,2 seconden tekort om de Duels te bereiken en kwalificeerde zich als 22e.

In de hectische race streed Rowland continu mee in de kopgroep. In de laatste ronde pakte hij de vierde plaats en scoorde twaalf punten. Fenestraz, de andere coureur van het team, liet ondertussen talrijke uitstekende inhaalacties zien en klom op van de 22e naar de elfde positie. Daarmee viel hij helaas net buiten de punten.

Race 12 op zondag
Voor race 12 van de Shanghai E-Prix bereikte Rowland opnieuw de Duels en was de beste in Groep A. Deze keer was Fenestraz slechts een tiende langzamer dan zijn teamgenoot, maar moest genoegen nemen met de zesde plaats in de Duels. Daardoor startten de Nissan-coureurs de race vanaf respectievelijk de achtste en twaalfde plaats. Zij streden de volle 28 ronden van de race mee in het middenveld. Rowland finishte als tiende en haalde n punt binnen. Fenestraz eindigde de race als veertiende.

Na het intensieve raceschema van de afgelopen maanden heeft het Formula E-kampioenschap nu een pauze van vier weken. De twee races van het voorlaatste raceweekend van het seizoen vinden op 29 en 30 juni plaats in het Amerikaanse Portland.

Nissan Formula E Team

Tommaso Volpe, managing director en teambaas van het Nissan Formula E Team vertelt: Het is niet het weekend geworden dat we verwachtten na ons sterke resultaat in Berlijn. De races waren heel spannend en de coureurs hebben hard gestreden. We zijn toch blij dat we met punten uit beide races naar huis gaan. Oliver Rowland presteerde zaterdag goed en pakte P4, terwijl Sacha Fenestraz het ook uitstekend deed en veel tegenstanders heeft ingehaald. Hij had pech dat hij niet in de punten is geindigd. Zondag was het nog moeilijker om in te halen. Onze coureurs hadden geen optimale start en konden zich moeilijk herstellen. We hebben de komende maand de tijd om uit te vinden wat we kunnen verbeteren wat we al het hele seizoen natuurlijk doen. Volgende maand in Portland willen we de derde plaats in het teamkampioenschap consolideren.

Oliver Rowland, coureur van het Nissan Formula E Team: Ik ben tevreden met het resultaat van zaterdag. Ik had me op de eerste startrij gekwalificeerd en heb daarna de hele race meegestreden in de kopgroep. De vierde plaats is een solide resultaat en levert flink wat punten op, maar een podiumplaats was zeker ook mogelijk. Zondag was het moeilijker. Ik heb de Duels gehaald, maar er zat meer in. De tweede race was ook zwaar, het was moeilijker om in te halen, maar we hebben toch weer een punt te pakken. Al met al een behoorlijk resultaat. Nu moeten we nog veel werk verzetten in de pauze in de aanloop naar de races in Portland.

Sacha Fenestraz, coureur van Nissan Formula E Team: Ik had dit weekend op meer gerekend. Het racetempo was zaterdag heel goed, maar helaas verliep de kwalificatie moeizaam. Ik voelde me competitief. We hebben een stap voorwaarts gemaakt voor wat betreft het tempo in n ronde, maar we kunnen zulke ronden nog niet aan elkaar rijgen. Het was leuk om veel autos in te halen, maar helaas bleef ik net buiten de punten. Zondag verliep de kwalificatie beter, maar de accutemperatuur hinderde ons tijdens de race. We worden stap voor stap beter. Nu hebben we een korte pauze voordat we onze volledige focus richten op de races in Portland en Londen.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS