Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule E

Recordprestatie: 50 podiums na 115 races voor DS Automobiles in Formula E

Uitgegeven door HJ van Keulen • 20 mei 2024 14:15

DS Automobiles heeft vorig weekend weer een nieuw hoofdstuk geschreven in de historie van het ABB FIA Formula E World Championship. De Franse premium fabrikant behaalde zijn 50ste podiumplaats dankzij de tweede plaats van Jean-Éric Vergne in Berlijn.

50 podiums voor DS Automobiles in Formula E

Sinds DS Automobiles in 2015 voor het eerst aan de volledig elektrische raceklasse deelnam is het steeds een van de belangrijkste spelers geweest. Het merk heeft al vier kampioenschapstitels (teams en coureurs), 16 race-overwinningen, 50 podiumplaatsen en 23 poleposities behaald.

Dankzij de prestaties van de DS E-TENSE FE23 en het talent van voormalig F1-coureur Jean-Éric Vergne (de enige tweevoudig kampioen van de Formula E) en Stoffel Vandoorne (Formula E-kampioen van 2022) staan DS Automobiles en partner PENSKE AUTOSPORT momenteel vierde in het teamklassement. De afstand tot de koploper bedraagt slechts 17 punten.

Het huidige seizoen 10 heeft nog zes races te gaan. De Franse fabrikant zal alles op alles zetten om Formula E-historie te blijven schrijven.

De volgende E-Prix vindt plaats in Shanghai (China), op 25 en 26 mei.

Eugenio Franzetti, directeur van DS Performance: “Een totaal van 50 podiumplaatsen na 115 races is een mooie beloning voor onze langdurige inzet voor de Formula E en een blijk van de vele talenten in ons team. Dan denk ik in het bijzonder aan onze coureurs, ingenieurs en monteurs: de belangrijkste krachten achter deze fantastische recordprestatie. Dat hebben we samen bereikt, al vanaf seizoen twee. Natuurlijk waren er soms moeilijke momenten en daar zullen er nog wel meer van komen, maar we kunnen met trots stellen dat DS Automobiles een van de meest succesvolle Formula E-teams is. In de toekomst zal ons team ambitieuze doelen blijven stellen.”

Belangrijke resultaten van DS Automobiles in de Formula E:
114 races
4 kampioenschapstitels
16 overwinningen
50 podiumplaatsen
23 poleposities

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS