Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule E

Twee keer podium voor Oliver Rowland en Nissan in Berlijn E-Prix: "Iedereen was agressief"

Uitgegeven door HJ van Keulen • 14 mei 2024 20:40

Het Nissan Formula E Team leverde opnieuw een fantastische prestatie in het ABB FIA Formula E World Championship 2023/24. Oliver Rowland behaalde in de Berlijn E-Prix zijn vijfde én zesde podiumplaats van dit seizoen. Teamgenoot Sacha Fenestraz toonde eveneens een sterk tempo en leek ook in de tweede race op weg naar een goed resultaat, maar moest voortijdig de race opgeven.

Twee keer podiumplek voor Nissan Formula E Team in Berlijns tweeluik

De start van het raceweekend in Berlijn verliep niet makkelijk voor het Nissan Formula E Team, met een frustrerende kwalificatiesessie op zaterdag. Het zat voor zowel Rowland als Fenestraz niet echt mee. Dit resulteerde in een respectievelijke zestiende en zeventiende plaats op de grid voor de eerste race later die dag.

Ondanks de startposities achterin het veld, toonden beide coureurs veerkracht in de eerste racewedstrijd van het weekend. Oliver Rowland reed een ijzersterke race en bekroonde zijn prestatie met een mooie derde plek. Sacha Fenestraz had het tempo ook goed te pakken en sloot de race af in de punten.

Knappe prestatie en ongelukkige touché
De kwalificatiesessie voor de tweede race van het weekend verliep wederom stroef. Net als de kwalificatie voor de eerste race in Berlijn, behaalde Rowland de zestiende plek en Fenestraz de zeventiende.

Ook nu wist Rowland zijn lage positie op de startgrid om te buigen naar een verdienstelijke prestatie. Na een zeer sterk optreden finishte de Brit opnieuw als derde. Ondertussen leek teamgenoot Fenestraz ook weer op weg naar belangrijke punten voor het team, ware het niet dat zijn race vroegtijdig beëindigd werd door een overenthousiaste inhaalactie van een andere coureur waarna Fenestraz in de muur belandde.

Shanghai
Over twee weken gaat het tiende seizoen van het ABB FIA Formula E World Championship verder met de E-Prix in China. In de straten van Shanghai worden in het weekend van 25 en 26 mei wederom twee races verreden.

Tommaso Volpe, managing director en teambaas van het Nissan Formula E Team, zegt: “Weer een race die we dankzij een sterke aanpak hebben afgesloten met een geweldig resultaat. Dat zijn zes podiumplaatsen voor Oli dit seizoen en twee dit weekend! Het was geweldig dat Makoto Uchida, Nissan’s CEO, hier bij ons was om onze prestaties te zien en het podium te vieren. De kwalificatie was duidelijk niet zo goed, maar we wisten dat we een sterk racetempo hadden en ons konden herstellen. We kozen voor een agressieve strategie en dat betaalde zich uit met Oli in beide races. Voor Sacha was het vandaag een beetje frustrerend en erg jammer - hij heeft dit weekend twee fantastische races gereden, maar incidenten in beide races gooiden roet in het eten. Er zijn nog zes races te gaan dit seizoen en we zullen proberen om in elke race onze resultaten te maximaliseren.”

Twee keer podiumplek voor Nissan Formula E Team in Berlijns tweeluik

Coureur Oliver Rowland van het Nissan Formula E Team zegt: “Onze strategie van zondag was een beetje anders dan zaterdag, ik deed het de eerste paar ronden rustig aan en ging daarna op een missie om te proberen naar voren te komen. Het was echt een snelle, zware, intensieve maar leuke race. Iedereen was agressief, er werd veel geduwd en gevochten voor een positie, maar ik heb ervan genoten en ik ben blij dat ik dit weekend twee keer op het podium sta. Van de 16e naar de derde plaats is weer een ongelooflijk resultaat en we zullen proberen om deze aanvallende mentaliteit vast te houden voor de volgende races.”

Sacha Fenestraz, de andere coureur van het Nissan Formula E Team, vult aan: “We hadden sterke dagen en het leek er op dat we veel punten zouden gaan scoren. Ik had het energiemanagement onder controle, voelde me goed in de auto en was klaar om de laatste paar ronden aan te vallen, maar helaas werd er contact gemaakt met me en was mijn race voorbij. Het is frustrerend om deze voortdurende pech te hebben en ik heb het gevoel dat we meer verdienden, want top-vijf was vandaag weer mogelijk. We blijven dus hard werken en hopelijk valt het in Shanghai onze kant op.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS