Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule E

Jaguar TCS Racing behoudt voorsprong in Formula E na uitdagend raceweekend

Uitgegeven door HJ van Keulen • 5 juli 2024 11:30

Jaguar TCS Racing kende een uitdagend raceweekend in Portland tijdens de 13e en 14e ronde van het ABB FIA Formula E World Championship seizoen 2024. Ondanks sterke prestaties, waaronder een polepositie in race 13 en een podiumplaats in race 14, bleef het resultaat achter bij de verwachtingen. Desondanks behoudt het team de leiding in het teamklassement, terwijl alle focus nu uitgaat naar de seizoensfinale in Londen op 20 en 21 juli.

Jaguar TCS Racing

Mitch Evans behaalde een derde plaats in de tweede race van het weekend, wat hem naar de tweede plaats in het rijdersklassement bracht. Nick Cassidy daarentegen ondervond problemen door contact met een andere rijder en een noodzakelijke vleugelwissel, wat resulteerde in een finish buiten de punten. Hij behoudt echter een voorsprong van twaalf punten in het rijdersklassement.

Het team richt zich nu volledig op het volgende raceweekend in Londen. Het team gaat vol voor de titel in het constructeursklassement, terwijl Nick Cassidy en Mitch Evans zullen strijden om het rijderskampioenschap te winnen. Rondes 15 en 16, de laatste twee races van het ABB FIA Formula E World Championship seizoen 2024, vinden plaats in Londen op 20 en 21 juli.

Jaguar TCS Racing

James Barclay, Managing Director, JLR Motorsport en Jaguar TCS Racing Team Principal, zegt: "Dit was een weekend van twee helften. Het was positief om na al het harde werk vandaag te eindigen met een podiumplaats voor Mitch, maar uiteindelijk was dit een weekend waarin we het prestatiepotentieel hadden voor zoveel meer. Helaas pakte het niet zo uit door een combinatie van dingen waar we geen invloed op hadden en ook niet. Zoals altijd zullen we kijken wat we beter kunnen doen om ons als team sterker te maken. We richten onze aandacht nu op de seizoensfinale in Londen. We gaan aan de leiding in het wereldkampioenschap voor teams en we staan eerste en tweede bij de coureurs, dus we zitten in een geweldige positie en het is allemaal om voor te spelen. Londen is een speciale race voor ons, we staan voor het thuispubliek met veel steun van fans en collega's en we zullen alles geven wat we hebben om te vechten voor het kampioenschap."

Jaguar TCS Racing

Mitch Evans, coureur Jaguar TCS Racing, #9, zegt: "Deze races zijn echt moeilijk om uit te voeren, maar als team blijven we onze beloften waarmaken en we verdienden vandaag een aantal grote punten. Uiteindelijk was het echt een zwaar bevochten weekend, maar het is echt geweldig om weer wat punten te pakken. Ik moest mijn ellebogen eruit halen en dat maakte het heel moeilijk om de Attack Mode te nemen, omdat je dan positie verliest. De tweede Attack Mode bracht me in baanpositie maar kostte me mijn resterende energie waardoor ik niet voor de overwinning kon vechten. We gaan nu naar Londen waar we de strijd zullen aangaan met Porsche en er alles aan zullen doen om te proberen dit wereldkampioenschap voor teams te winnen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS