Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule E

Braziliaan Enzo Fittipaldi gaat testen in de Formule E met Jaguar TCS Racing in Berlijn

Uitgegeven door Raoul Pasveer • 10 mei 2024 20:01

Enzo sluit zich aan bij coureur Sheldon van der Linde, die met het team aan zijn vierde test deelneemt. De officiële rookietest van seizoen 10 vindt plaats op 13 mei in Berlijn, Duitsland, na ronde negen en tien van het ABB FIA Formule E Wereldkampioenschap 2024.

Enzo Fittipaldi

Jaguar TCS Racing heeft aangekondigd dat Enzo Fittipaldi zal deelnemen aan de officiële rookietest van de ABB FIA Formule E 2024, die over iets minder dan een week in Berlijn zal plaatsvinden. De 22-jarige Braziliaan voegt zich bij Sheldon van der Linde, die terugkeert na een aantal succesvolle rookiesessies met het team.

Na een succesvolle start in de karting maakte Enzo Fittipaldi in 2017 de overstap naar de autosport. Hij was in 2018 Italiaans F4-kampioen en in 2019 tweede in de Formule Regional European voor de Ferrari Driver Academy. Enzo is tweevoudig racewinnaar en behaalde dertien podiumplaatsen in het FIA Formule 2-kampioenschap. Momenteel neemt hij als Red Bull-atleet deel aan het FIA Formule 2-kampioenschap met Van Amersfoort Racing. De F2 komt uit in het supportprogramma van de F1.

De rookietest op de iconische luchthaven Tempelhof zal het Formule E-debuut van Enzo zijn en de eerste keer dat hij in de Jaguar I-TYPE 6 rijdt.

De Zuid-Afrikaan Sheldon van der Linde keert terug na drie eerdere succesvolle rookietests voor Jaguar TCS Racing, nadat hij vorig jaar in de sessie in Berlijn de snelste was. De 24-jarige doet sinds 2019 mee aan de DTM en was in 2022 DTM-kampioen. Recentelijk heeft hij met BMW deelgenomen aan het World Endurance Championship en eindigde als zesde in Imola.

James Barclay, Managing Director van JLR Motorsport en Jaguar TCS Racing teambaas: “Het is fantastisch om Sheldon van der Linde terug te mogen verwelkomen voor zijn vierde rookie-test met het team. Hij is een ongelooflijk getalenteerde coureur en we hebben de afgelopen jaren heel goed samengewerkt, dus ik zie de waarde van het voortzetten van deze geweldige relatie. Ikzelf en het hele team kijken ernaar uit om weer met hem samen te werken in Berlijn."

“De rookietests geven jonge, getalenteerde coureurs de kans om het toppunt van elektrisch racen te betreden, dus het is een groot genoegen om Enzo Fittipaldi bij het team te hebben voor zijn eerste rookietest in de Formule E. Dit wordt Enzo’s eerste keer achter de stuur van de Jaguar I-TYPE 6, en we zijn allemaal enthousiast om hem in een nieuwe omgeving te laten wennen en de tijd samen goed te gebruiken op het Tempelhof Airport-circuit. Hij heeft tot nu toe geweldige ervaring en het is duidelijk een eer om de nieuwste generatie te hebben de beroemde Fittipaldi-familie te laten testen bij ons hier bij Jaguar TCS Racing."

Sheldon van der Linde, rookie-coureur van Jaguar TCS Racing: “Ik ben erg opgewonden om binnen een jaar terug te zijn voor mijn vierde test met het Jaguar TCS Racing-team – ik voel me inmiddels een beetje een veteraan bij deze rookie-tests! Formule E is een heel spannend kampioenschap om in te racen, een kampioenschap waar ik in de toekomst aan hoop deel te nemen, dus hopelijk is dit een opstapje naar die kans."

Enzo Fittipaldi, rookie-coureur van Jaguar TCS Racing: “Dit wordt de eerste keer dat ik in een Formule E-raceauto rijd en ik kijk er erg naar uit om te testen met een iconisch team en merk. Ik heb enige tijd in de simulator doorgebracht op het hoofdkantoor van het team in Kidlington om mezelf de beste kans te geven op een succesvolle test in Berlijn. De rookietest is een geweldige kans voor jonge coureurs om een volledig elektrische autosportcategorie uit te proberen en ik kan niet wachten om wat ervaring op te doen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS