Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule E

Ciao Collet en Gabriele Minė rijden voor Nissan Formula E Team tijdens Rookie Test

Uitgegeven door HJ van Keulen • 30 april 2024 14:00

Het Nissan Formula E Team neemt Caio Collet en Gabriele Minė op in de komende Rookie Test van de FIA Formule E, die plaatsvindt op maandag 13 mei na de E-Prix van Berlijn.

Nissan Formula E Team - Caio Collet en Gabriele Minė

Collet maakte voor het eerst kennis met de Nissan e-4ORCE 04 tijdens vrije training 0 van de Misano E-Prix eerder deze maand. De Braziliaanse coureur werkt sinds het begin van seizoen 10 samen met het team om zich in de simulator voor te bereiden op de komende evenementen. Collet heeft een uitstekend junior CV, nadat hij in 2018 een dominante Franse F4-titel veroverde en in 2020 tweede werd in de zeer competitieve Formule Renault Eurocup. Dat leverde hem een stoeltje op in de FIA Formule 3 voor 2021. In de drie jaar die volgden was hij een vaste waarde in de voorste gelederen van het peloton, met drie overwinningen en meerdere podiumplaatsen, naast zijn lidmaatschap van de Alpine Academy. Dit seizoen doet Collet, naast zijn reserve- en simulatorrol bij het Nissan Formula E Team, mee aan de volledige Indy NXT-campagne.

Nissan e-4ORCE 04

Ondertussen maakt mede-F3-winnaar Gabriele Minė deel uit van de huidige Alpine Academy en zit hij voor het eerst achter het stuur van een Formule E-auto. Zijn overwinning in het Italiaanse F4-kampioenschap van 2020 leidde hem naar het Formula Regional European Championship, waar hij in 2022 tweede werd. Dat trok de aandacht van de Alpine F1 Academy, die hem contracteerde voor zijn debuut in de F3-campagne in 2023, waarin hij twee overwinningen pakte, waaronder de prestigieuze Monaco Feature Race. De Italiaanse coureur staat momenteel derde in het F3-klassement na twee ronden. Hij scoorde punten in elke race, inclusief een podiumplaats in Melbourne.

Tommaso Volpe, algemeen directeur en teambaas van het Nissan Formule E-team: “We kijken uit naar de Rookie Test met twee zeer getalenteerde coureurs in Caio en Gabriele. Na deelname aan FP0 in Misano is het belangrijk voor Caio om zich te blijven ontwikkelen in de auto en zich steeds meer op zijn gemak te voelen. Als onze reserve- en simcoureur is het voor hem van vitaal belang om zoveel mogelijk ervaring op te doen, zodat hij het team optimaal kan ondersteunen. Dit is een goede kans om vertrouwen op te doen en een stap voorwaarts te maken met veel tijd op het circuit. De test biedt ons ook een geweldige kans om Gabriele aan het team voor te stellen. Hij is een veelbelovende coureur die deel uitmaakt van de Alpine Academy en het is geweldig om te kunnen rekenen op de synergieën tussen Alliance en jonge coureurs deze kansen te bieden. Het is heel positief voor ons om samen te werken met jonge, opkomende coureurs als Gabriele en Caio, zodat we niet alleen een rol kunnen spelen in hun professionele ontwikkeling, maar ook een band kunnen opbouwen en een belangrijke basis kunnen leggen voor mogelijke toekomstige samenwerkingen.”

Caio Collet, reserve- en simulatorcoureur, Nissan Formule E-team

Caio Collet, reserve- en simulatorcoureur, Nissan Formule E-team: “Het was mijn eerste keer in de Nissan e-4ORCE 04 in Misano, dus in Berlijn wil ik die ervaring gebruiken om mijn rijvaardigheid te ontwikkelen. Het is een heel andere auto dan ik gewend ben, dus het duurt even voordat ik begrijp wat ik moet doen en hoe ik er het beste uit kan halen. Mijn doel is om zoveel mogelijk te leren en het team te helpen zich te blijven verbeteren. Meer tijd op het circuit zal ook nuttig zijn voor mijn simulatorwerk, om de simulator nauwkeuriger te maken. Ik kijk ernaar uit om weer bij het team te zijn en zal mijn best doen!”

Gabriele Minė: “Ik ben erg blij dat ik de Nissan e-4ORCE 04 volgende maand voor het eerst mag testen tijdens de Berlijn Rookie Test. Het is een geweldige kans om de auto te ontdekken en mezelf uit te dagen in een ander type eenzitter. Ik kijk ernaar uit om het beste van mezelf te geven en meer te leren over deze racecategorie. Ik wil zowel Alpine als Nissan bedanken voor hun vertrouwen en voor deze spannende kans.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS