Karting • Karting Diversen

Nieuwe uitdaging! Memphis Joren pakt met nieuwe Lenzo Kart de overwinning in GP Strijen: "Superfijn"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 26 mei 2021 03:12 • Print artikel

STRIJEN - Glunderend van oor tot oor stond Memphis Joren zondag met weer een beker in zijn handen. De negenjarige topper uit Nieuwkoop had op fraaie wijze de Grand Prix van Strijen in de Mini Parilla-klasse gewonnen met drie raceoverwinningen op rij. Het was een wedstrijddag van twee in één: de drie races hadden niet alleen het predicaat Grand Prix, maar ze telden ook mee in de strijd om het clubkampioenschap.

Memphis Joren, hier met vader Lorenzo, wint met nieuwe Lenzo kart

Memphis was uiteraard erg blij met zijn zege. “Superfijn”, zei de soevereine winnaar. Maar het kwam niet vanzelf. Om de juiste afstellingen van de nieuwe kart te vinden, hadden hij en zijn vader Lorenzo flink wat moeten testen tijdens de trainingen. Tijdens de kwalificatie viel alles op zijn plaats. "Mijn vader gaf tijdens de kwalificatie met zijn duim aan of ik snel genoeg was, of dat er een tandje bij moest. En toen pakte ik de pole. Papa was blij, en ik ook. Al helemaal omdat ik twee tiende van een seconde los was van de nummer twee.”

Memphis haalde ook in de races het maximale uit zijn kart. Het leek hem allemaal makkelijk af te gaan. “Mwah”, zei de beloftevolle karter, “in de eerste race zaten er twee concurrenten naast me. Het zou spannend worden dacht ik. Maar uiteindelijk bleef ik al mijn tegenstanders voor. En dan te bedenken dat we met een nieuwe kart reden.”

De nieuwe Lenzo Kart, van Italiaanse makelij, voldeed na verloop van tijd perfect aan de eisen. “We zijn een maand geleden ingestapt”, zei Mepmhis’ vader Lorenzo trots. “De eerste test verliep goed. Maar daarna ging het een stuk moeilijker, moeizamer. We moesten het chassis nog leren. Ik ben dag en nacht bezig geweest met de afstelling van de kart.”

“Omdat we back-up krijgen uit Italië hebben we de knoop doorgehakt: we gaan met deze kart het avontuur aan. Zaterdag kwamen we nog een halve seconde tekort. Maar die halve seconde hebben we toch nog ergens gevonden. Een topdag, bijna als in een jongensdroom. Memphis wint hier gewoon.”

Start Mini's

Memphis zelf was dan ook maar wat blij. “Het ging zondag eigenlijk meteen lekker in de Lenzo”, zei hij. “Ik ben mijn vader heel dankbaar. Hij heeft keihard aan de kart gewerkt. Hij had ook gezegd dat hij hem in orde zou krijgen. Eerst stuurde de kart een beetje te veel in, gelukkig heeft hij dat opgelost. En toen we in de nieuwe kart gingen trainen, bleken de pedalen te ver weg te zitten voor mijn voeten, maar alle problemen heeft papa opgelost.”

De Lenzo Kart ging als de brandweer over het circuit in Strijen, elke race won hij met voorsprong zonder dat de zege ooit echt in gevaar kwam. “Ik was vooral snel in de lange, snelle bochten”, aldus Memphis. “Dat komt door het chassis, maar ook door de motor. Die heeft echt veel power. En ik ga strak langs de kerbs. Ook daardoor gaat-ie zo hard in de bochten.”

Memphis kende het afgelopen weekeinde toch nog een hachelijk moment. In race drie spinde hij in de opwarmronde. “Ik remde iets te hard”, wist hij. “Ik dacht dat het einde oefening was. Maar voor de rode streep kon ik mijn startplek nog bereiken. Ik moest wel door zowat het hele veld kruipen.” Eén ding wist hij na het weekend heel zeker: “Ik blijf in deze kart rijden!”

Memphis bedankt zijn papa, mama, Lenzo Kart, en zijn sponsors.

Memphis Joren wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door Cargo Screeners, R. van Leeuwen Onderhoudswerken, Leo de Jong Auto Restyle, DiagnoseDan en Sportviscentrum Het Plashuis.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS